забравени групи

Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор
Автор
Съобщение
griffin
Bunny reaper

griffin е офлайн 
МнениеПуснато: Вто Ное 13, 2007 15:34    Заглавие:
Отговорете с цитат

И аз съм фен на Anvil.
Наскоро се появи на торент на първата версия на албума на Cities.
Винаги съм си мислил, че това е група на АЖПеро ама оказа се, че оригиналът е
рядък и е с друг барабанист и ми звучи по-силно от втория едишън.
Torque не бях ги чувал, добре че ме светнахте. Тези дни ще ги чуя.
Принципно съм фен на Vio-lence така че да чуем и Phil Demmel как пее.
Ще чуя и Technocracy - следващия проект след Torque.

griffin
Bunny reaper

griffin е офлайн 
МнениеПуснато: Чет Ное 15, 2007 01:06    Заглавие:
Отговорете с цитат

Сетих се за още 3 стари групи, дето много ме кефеха преди 15-тина години. Определено минават за забравени.
Riot
Y&T
Quiet Riot
Всъщност бях много огорчен навремето защото никой друг не ги харесваше. Имаха ги за боза.
А всъщност ранните албуми на Riot - "Rock City" и особенно "Narita" и"Fire Down Under" са нещо уникално.
Песента "Warrior" от "Rock City" е втори Параноид.

flesheater
Robosapiens

flesheater е офлайн 
МнениеПуснато: Чет Ное 15, 2007 10:52    Заглавие:
Отговорете с цитат

griffin написа:
Сетих се за още 3 стари групи, дето много ме кефеха преди 15-тина години. Определено минават за забравени.
Riot
Y&T
Quiet Riot
Всъщност бях много огорчен навремето защото никой друг не ги харесваше. Имаха ги за боза.
А всъщност ранните албуми на Riot - "Rock City" и особенно "Narita" и"Fire Down Under" са нещо уникално.
Песента "Warrior" от "Rock City" е втори Параноид.

Quiet Riot са си класика Добря дошъл!

griffin
Bunny reaper

griffin е офлайн 
МнениеПуснато: Чет Яну 03, 2008 17:54    Заглавие:
Отговорете с цитат

Днес слушах още едни юнаци дето отдавна ги бях забравил - Brocas Helm. Традиционен американски метал. Два много добри албума - 1984 Into Battle и 1988 Black Death.

Bate_Ti_Kolio
Thrash Till Deaf!

Bate_Ti_Kolio е офлайн 
МнениеПуснато: Пет Яну 04, 2008 01:43    Заглавие:
Отговорете с цитат

Всъщност са 3 - имат едно завръщане от 2004а но сега забравих как се казваше

griffin
Bunny reaper

griffin е офлайн 
МнениеПуснато: Пет Яну 25, 2008 23:50    Заглавие: срамна работа
Отговорете с цитат

Един колега западно германец беше тези дни в офиса ни тук и излязохме четвъртък вечерта да се почерпим. Та от дума на дума, стана дума, че и той харесвал метъл. Взе да ми говори пламенно човека колко много му харесвали Менуър, Мейдън, Куинсрайк. За да му покажа уважение питах го за германски групи, той се сети за Рамщайн. В следващия момент аз му казвам, че имам в предвид старите германски групи - Скорпионс, Аксепт, Рънинг Уайлд, Грейв Дигър. Ония ме гледа като теле в зеле. По едно време се сети за Аксепт, ама само като име.
После вървейки си към вкъщи ми стана мъчно за отминалите славни времена, днес погледнах и в този форум, никой още не е писал за Аксепт - явно са тотално забравени. Въпреки, че идваха в БГ даже май 2 пъти.
А през 80-те години бяха една от най-слушаните групи в България - може би само Мейдън, Джудас и Металика бяха по-слушани. Нямаше металист без тяхна нашивка по якето. Албумите им до 1984 са култови. Метал химни - "Balls on the wall", "Fast as a shark", "Breaker"......
Наистина срамна работа, че още не са споменати в този форум.

Bate_Ti_Kolio
Thrash Till Deaf!

Bate_Ti_Kolio е офлайн 
МнениеПуснато: Съб Яну 26, 2008 15:24    Заглавие:
Отговорете с цитат

Много напред за времето си. Като 13-14г. дришльо се зарибявах с тях. Спомням си 7-и клас (1998а) си взех албума им Objection Overruler - От B-страна имаше една песен Sick Dirty And Mean...Счупвах я от въртене. Много я харесвам. А и от А-страна - Protectors Of Terror, Slaves Of Metal мисля че и This One's For You. КЛАСИКИ. колко много истина и метъл има в тези албуми. По-късно си намерих и останалите им неща (на касетки разбира се). Son Of A Bitch, Restless & Wild, Fast As A Shark, London Leatherboys...Класики! Отдавна не ги слушам, но ги уважавам и съм ги слушал много. Дано останат запомнени. Разказвали са ми че едно време, зе всяка от групите си е имала фенове, като даже се е стигало до бой коя е по-веика.а сега е чудо да видиш някой да се зарибява с добрия стар хеви метъл. Дай им Слипнот и другите лайна и да си умират в кофите гримираните деца на демокрацията

GrindcoreDevastat
Cursed

GrindcoreDevastator е офлайн 
МнениеПуснато: Пон Мар 10, 2008 14:05    Заглавие: Re: срамна работа
Отговорете с цитат

griffin написа:

После вървейки си към вкъщи ми стана мъчно за отминалите славни времена, днес погледнах и в този форум, никой още не е писал за Аксепт - явно са тотално забравени.
Accept ми беше първата банда която имах на касета - Restless & Wild и Metal Heart това беше още в далечната 89 г. От тогава - досега те си ми остават една от най-уважаваните метъл групи, а любимият ми техен албум - R. & W.
Спомням си някой позабравени групи които навремето бяха много или малко популярни: Exodus, Annihilator, Motley Crue, Saxon, Ratt, Poison, Overkill, Diamond Head, UFO, Killing Dwarfs...доста от тях тотално съм ги забравил, но и после се насочих към други стилове. Вмомента слушам предимно грайндкор и пънк, но не забравям от време на време да си пусна и по някой стар спомен от онези времена.

Fruzo
Blessed by the fire

Fruzo е офлайн 
МнениеПуснато: Нед Апр 06, 2008 13:10    Заглавие:
Отговорете с цитат

Аз се сещам за ZZtop. Това беше първата група която чух и наистина ми харесаха(бях на 5 или 6)! Наздраве!

industrial metal
Blessed by the fire

industrial metal lover е офлайн 
МнениеПуснато: Нед Апр 06, 2008 13:52    Заглавие:
Отговорете с цитат

[quote="Fruzo"]Аз се сещам за ZZtop. Това беше първата група която чух и наистина ми харесаха(бях на 5 или 6)! Наздраве![/quote]те първо не са забравени,второ не са хеви метъл и май нямат нищо общо с хеви метъла или хард рока изобщо.

Fruzo
Blessed by the fire

Fruzo е офлайн 
МнениеПуснато: Нед Апр 06, 2008 15:30    Заглавие:
Отговорете с цитат

Знам......, но не съобразих, че темата не е за произволни групички от миналото, за което се извинявам. Скоро че бъдат...затова пускам мнение за тях....да се сетят някои! Усмивка Наздраве!

ANNUIT COEPTIS
Cursed

ANNUIT COEPTIS е офлайн 
МнениеПуснато: Пет Юни 06, 2008 21:40    Заглавие:
Отговорете с цитат

Чуйте французите H-Bomb. Също едни наистина НЕоткриваеми румънци на име Neutron.
Круиз от (екс-)СССР също са много добър хеви/спийд метъл.

послепис:
Има ли тука почитатели на YNGWIE MALMSTEEN, или е прекалено "лигав" за вас и не го харесвате?
Нагоре се споменаха UFO - много добри. Tygers of Pan Tang и Raven също са добри (ама съм ги слушал предимно в изпълнение на Kreator, хе-хе).

sodom
Blessed by the fire

sodom е офлайн 
МнениеПуснато: Вто Фев 24, 2009 20:48    Заглавие:
Отговорете с цитат

За жалост не виждам тема за Running Wild. Те са от култовите имена за стила. Не е за пропускане да се споменат и някои NWOBHM банди като Holocaust, Angelwitch, Jaguar, Gaskin, Tokyo Blade, Cloven Hoof, Tank, Raven, Satan, Tygers ...
за мен това е стария истински хеви метъл.

Viktor!
Blessed by the fire

Viktor! е офлайн 
МнениеПуснато: Вто Авг 11, 2009 18:36    Заглавие:
Отговорете с цитат

да бе верно
защо няма тема за Running Wild
за мене са може би най добрите в хеви метъла
Under Jolly Roger
Port Royal
Череп

Покажи мнения от преди: