Сетих се за още 3 стари групи, дето много ме кефеха преди 15-тина години. Определено минават за забравени.
Riot
Y&T
Quiet Riot
Всъщност бях много огорчен навремето защото никой друг не ги харесваше. Имаха ги за боза.
А всъщност ранните албуми на Riot - "Rock City" и особенно "Narita" и"Fire Down Under" са нещо уникално.
Песента "Warrior" от "Rock City" е втори Параноид.
| griffin написа: |
| Сетих се за още 3 стари групи, дето много ме кефеха преди 15-тина години. Определено минават за забравени.
Riot Y&T Quiet Riot Всъщност бях много огорчен навремето защото никой друг не ги харесваше. Имаха ги за боза. А всъщност ранните албуми на Riot - "Rock City" и особенно "Narita" и"Fire Down Under" са нещо уникално. Песента "Warrior" от "Rock City" е втори Параноид. |
.jpg)
Днес слушах още едни юнаци дето отдавна ги бях забравил - Brocas Helm. Традиционен американски метал. Два много добри албума - 1984 Into Battle и 1988 Black Death.
Всъщност са 3 - имат едно завръщане от 2004а но сега забравих как се казваше
Един колега западно германец беше тези дни в офиса ни тук и излязохме четвъртък вечерта да се почерпим. Та от дума на дума, стана дума, че и той харесвал метъл. Взе да ми говори пламенно човека колко много му харесвали Менуър, Мейдън, Куинсрайк. За да му покажа уважение питах го за германски групи, той се сети за Рамщайн. В следващия момент аз му казвам, че имам в предвид старите германски групи - Скорпионс, Аксепт, Рънинг Уайлд, Грейв Дигър. Ония ме гледа като теле в зеле. По едно време се сети за Аксепт, ама само като име.
После вървейки си към вкъщи ми стана мъчно за отминалите славни времена, днес погледнах и в този форум, никой още не е писал за Аксепт - явно са тотално забравени. Въпреки, че идваха в БГ даже май 2 пъти.
А през 80-те години бяха една от най-слушаните групи в България - може би само Мейдън, Джудас и Металика бяха по-слушани. Нямаше металист без тяхна нашивка по якето. Албумите им до 1984 са култови. Метал химни - "Balls on the wall", "Fast as a shark", "Breaker"......
Наистина срамна работа, че още не са споменати в този форум.
Много напред за времето си. Като 13-14г. дришльо се зарибявах с тях. Спомням си 7-и клас (1998а) си взех албума им Objection Overruler - От B-страна имаше една песен Sick Dirty And Mean...Счупвах я от въртене. Много я харесвам. А и от А-страна - Protectors Of Terror, Slaves Of Metal мисля че и This One's For You. КЛАСИКИ. колко много истина и метъл има в тези албуми. По-късно си намерих и останалите им неща (на касетки разбира се). Son Of A Bitch, Restless & Wild, Fast As A Shark, London Leatherboys...Класики! Отдавна не ги слушам, но ги уважавам и съм ги слушал много. Дано останат запомнени. Разказвали са ми че едно време, зе всяка от групите си е имала фенове, като даже се е стигало до бой коя е по-веика.а сега е чудо да видиш някой да се зарибява с добрия стар хеви метъл. Дай им Слипнот и другите лайна и да си умират в кофите гримираните деца на демокрацията
| griffin написа: |
|
После вървейки си към вкъщи ми стана мъчно за отминалите славни времена, днес погледнах и в този форум, никой още не е писал за Аксепт - явно са тотално забравени. |
Аз се сещам за ZZtop. Това беше първата група която чух и наистина ми харесаха(бях на 5 или 6)! 

Има ли тука почитатели на YNGWIE MALMSTEEN, или е прекалено "лигав" за вас и не го харесвате?
Нагоре се споменаха UFO - много добри. Tygers of Pan Tang и Raven също са добри (ама съм ги слушал предимно в изпълнение на Kreator, хе-хе).
За жалост не виждам тема за Running Wild. Те са от култовите имена за стила. Не е за пропускане да се споменат и някои NWOBHM банди като Holocaust, Angelwitch, Jaguar, Gaskin, Tokyo Blade, Cloven Hoof, Tank, Raven, Satan, Tygers ...
за мен това е стария истински хеви метъл.
да бе верно
защо няма тема за Running Wild
за мене са може би най добрите в хеви метъла
Under Jolly Roger
Port Royal

Bunny reaper
И аз съм фен на Anvil.
Наскоро се появи на торент на първата версия на албума на Cities.
Винаги съм си мислил, че това е група на АЖПеро ама оказа се, че оригиналът е
рядък и е с друг барабанист и ми звучи по-силно от втория едишън.
Torque не бях ги чувал, добре че ме светнахте. Тези дни ще ги чуя.
Принципно съм фен на Vio-lence така че да чуем и Phil Demmel как пее.
Ще чуя и Technocracy - следващия проект след Torque.