еми и аз нося пентаграми..и на мен ми казват "кви са тия магьоснически глупости" ама ми е все едно вечее..е**ла съм ги тъпите чалгари..всеки ден ми мрънкат що съм подражавала на музиката ..хаха еми те кво праят...както и да е..тоя стил музика е едно от малкото хубави неща на тоя свят..
не всички метъли си пишат сами музиката и текстовете и не всички могат да пеят,това обаче това не пречи стига песента да има смисъл и да не е тъпа цигания..слушам метъл от доста време и не ми пука чесно казано кой друг слуша ако ще и азис да ходи с тениска на айрън мейдън...

and stays within my sight!
Аз пък не нося пентаграми!
Иначе понасям и други стилове просто съм най-запален по метъла и най-много го слушам.
А и все пак предпочиам да слушам текстове с истините от живота отколкото с тез червени домати и
Азис...

am..to ne e mnoo vajno dali slu6at takava muzika..ednistenoto ne6to e 4e kato naduvam muzika se kefqt a ne me karat da spiram hahahah
| self`destroy написа: |
| am..to ne e mnoo vajno dali slu6at takava muzika..ednistenoto ne6to e 4e kato naduvam muzika se kefqt a ne me karat da spiram hahahah |
Еми майка ми определено не се кефи но не миправи проблеми за това, защото щом на мен ми харесва тя трябва да се примири

| raiseyourfist написа: |
| Много често ми задават този въпрос. Защо харесваш метъл ?Как може да слушаш такава музика ?
... Никога няма да се "науча" да харесвам друг стил музика. |

| daylight_dancer написа: |
| Слушам метъл, но не съм атеист ... даже нося кръст (който НЕ е обърнат). |
Между другото съм забелязъл че повечето хора които не слушат метъл (а и някой които слушат) мислят че всички метъли са някакви сатанисти.
Аз даже немога да понасям death и black и всичките тия пентаграми, сатани, ритуали (в някои случаи).

Защо харесвам Метала? Ами защото съм агресивно момченце,което гледа лошо и не понася чалгари,а точно метала ме прави агресивен(още не съм пребил никого).
Май чалгари не се пише така,но няма значени,чалгата е тъпа.
И на мен разни дядовци са ми разправяли,че сам извратена вещица и сатанистка и трябва да иэгоря на кладата!
Пални глупости! Слушам метъл,защото винаги има песен , която отговаря на настроението ми и харесвам мощта на китарите.
мн смешно ми става като някой ме попита кво у харесваш на тва
а аз отг с др впр как може да слушаш чалга. хах признавам че несъм изцяло завладяна от метъла но го слушам с удоволствие и ога да кажа следното: от другите стилове и харесват единични песни от 1000... изпълнители а в метъла има истински музиканти. щом сяка 1 песен от дискографията на дадена група може да ме накара да треперя от кеф начи тва си заслужава да се слуша
по принцип всяка хубава песен ми действа успокоително (имам нужда от успокоителни ама за кво да се тровя с апове кат имам музика) ама ако съм наистина в настроение за убииство метъла ме растоварва. метъла е животворна сила за мен. слушам го щот ми допада. слушам го щот отговаря на същността ми, слушам го защото изразява мен, слушам го защото има смисъл и истина в текстовете (натъртвам на тва) и дори мога да си призная че го слушам на пук на света около мен просто това е 
Слушала съм чалга. При това много, много чалга! Не мога да ви покажа сега, какво представлявах тогава. Това е време, за което не съжалявам, но се опитвам да забравя.
Тогава бях най - голямото лайно, което бихте могли да познавате!
Като се сетя, чак се отвращавам от себеси.
Слушам и други стилове освен метъла. Не обичам да се ограничавам. Слушам това, което ми харесва.
Но метъла е моят стил. "Моята вяра" Моята най - голяма любов.
Защо харесвам метъл?
Защото тази музика ме промени. Не съм Лайното, което бях. Тя събуди моята, заспала, тъмна страна и колкото и стнанно да звучи, ме направи по - добър и по - стойностен човек (поне така се определям аз... *скромност*)
Харесвам метъл, защото е в кръвта ми.
Защото е сред малкото неща, които обичам така истински.
Защото ми дава сила, в моменти на слабост и ме кара да живея, дори когато искам да умра.
Защото показва другата страна на живота. Тази, която не е бомбони и цветя.
И всеки път, когато чуя такава музика, зная, че не съм сама.
Може да звучи превзето, но това мисля и чувствам.
И никой не може да ме накара да спра да я слушам. Дори да ми опре пистолет в главата аз ще продължа.
Защо харесвам метъл?
Защото има толкова талантливи музиканти, които могат да издухат тия смешни чалга величия за секунди.
Защото се пее за истински неща.
Тук е момента да кажа че и пиенето по кръчми и секса, възпявани в чалгата също са истински, но далеч по истински е махморлука след пиенето и спина след секса
Вярно е, в метъла се пее за самоубийства; за демони; за войни; за смърт, в повечето случай такава, каквато човек не пожелава дори на враговете си.
Но само ние знаем как да разберем такава песен. Когато друг я чуе вижда в нея само насилие и зло. А какво виждаме ние?
Нещата са много повече от това, което се вижда.
Освен това се пее и за любов, чест и приятелство. (думи, които днешните чалга поколения свързват със секс, лъжи и лицемерие.)
Дали музикантите работят за пари? Вероятно.
Че кой не го прави? Кой ходи на работа само за слава?
Но между тях и бамбинките има една основна разлика.
Че за метълите работата е и удоволствие. И те обичат музиката, която правят.
А на мен не ми дреме колко продаваема е една група. Харсевам ли я, я слушам.
Защо слушам метъл?
Когато чалгар ме попита, не си давам зор да му разправям всичко написано по - горе.
Казвам просто:
"Защо слушаш чалга?"
ОМФГ!
Сори за нечовешки дългия пост О.о
Няма да се повтори. ОБЕЩАВАМ!
Абе и аз говорех, че няма да прослушам нищо друго, ама ей на... вече слушам... както и да е... човек израства и се променя, но все пак си му остават някои привички от преди...
Защо го харесвам? Ами защото е добра музика..., защото хората знаят как да правят музика за да те плени, защото ме вдъхновява (аз съм художник), защото ме изпълва с положителни емоции (колкото и агресивна да е музиката и колкото и депресивен да е текста)
Ха ха ха между другото едно време ме наричаха Шаман... съседката ми си мислеше, че съм вещица и правя магии О.о
Мисля, че не бива да се обръща внимание на хорските приказки, човек може да изглежда така както се чувства добре. Преди 3-4 години си спомням, че хората ме отбягваха по улицата само защото носех тежък грим, лакирах се в черно, защото за гащите ми имаше закачена верига и косата ми беше на плитки... Наричаха ме и наркоманка... "Вие метълите сте наркомани и изглеждате така"... А за Бога аз дори не пуша цигари
Някак свикнах с подобни етикети... и спрях да им обръщам внимание...
Но по-късно осъзнах, че за да слушам някакъв тип музика не е нужно да подражавам на самите изпълнители... затова и смених начина си на обличане както аз се чувствах по добре...
Ами... за финал... Обичам метъла и ще го обичам винаги без значение колко често го слушам
Това е живата музика... онази, която кара сърцето ти да дивее а кръвта ти да кипи... Поне за мен 
ХААААААААААААХАХАХАХХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХА.........е тва вече беше наистина смешно. За кво харесвам метъл ли - не го харесвам вече. От новите неща развитие в правилната насока търпи само бруталния дет метъл. а олдскула го харесвам щото беше метъл с та-ша-ци. имаха нужната скорост, тежест, агресия, рифове, нагласа, текстове и естествено взривни концерти по разни гаражи, клубчета и други дупки. И си мисля, че по-голямата част-точно таа набор 88-89-90 и натам слушате "метъл" и се обличате като клоуни за да парадирате и да се правите на различни, тъй като ако не се обличахте така никой нямаше да ви обърне внимание. Тва че слушате някакъв комерсиален метъл не в прави по-добри, по-умни или по-кадърни. Учил съм и съм работил със достатчано народ - обикновенни хора от крайните работнически квартали, които слушат чалга И ВИЕ ше ми пишете, че сте нещо повече от тях щото слушате гейтик или слипнот?! Тука чета надолу някаква девойка дето и се отприщвала черната страна и метъла и давал сили и некви пистолети...а ставало дума за Найтуиш, Кредъл, Лакуна Койл, Корн и Уитин Темтейшън - да комерса винаги е отприщвал злите черни демони. МТВ и аз се спукваме да ти се смеем. Ти все още си на стабилна чалга приятелко.
"Тя събуди моята, заспала, тъмна страна" ХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХХАААА! НЕ НЕ НЕ

Blessed by the fire
Много често ми задават този въпрос. Защо харесваш метъл ?Как може да слушаш такава музика ?

Е как няма да го харесвам. Това е един инстински стил музика.Хората сами си пишат музиката,за разлика от други стилове.Не го правят за пари.Няма поза.Могат да пеят.Сигурен се, че ако накарам "кючекджиика" да ми изпее една стълбица няма да може да стигне до "ФА"(то ако става въпрос тя сигурно не знае нотите).Има много добри китаристи, баранисти, клавишни и т.н.Постояно ми казват:"Аре бе, няма ли да пораснеш.Махай ги тия тениски и пентаграми".Ем че аз не го правя, защото е мода, аз го правя защото ме кефи !!! Никога няма да се "науча" да харесвам друг стил музика.Не понасям други стилове музика.Особено пак house и techno дето нашумяха сега... няям думи.И аз мога да седя в кащи пред компа и да прая музика.Освен това е супер еднакво.Незнам защо разсъждавам така, може би защото съм в такова семейство.
Това е от мен да чуем Вас