WINTER са ми любимите. Просто са невероятни.
Иначе пробвай с: THERGOTHON, EVOKEN, SKEPTICISM, ESOTERIC, VISCERAL EVISCERATION.
Готин стил според мен, но израждането му в дроун не ми допада.
Ти па и ти с тия фюнеръл банди. Пробвай Decomposed, Ceremonium, Divine Eve, Beyond Belief, Delirium (Celtic Frost-ско такова), Morbius, Coffins, Rippikoulu, Dusk, Winter, Mangled Torsos, Symphony Of Grief, Nuctemeron, може би Purtenance, Moondark, Sorrow, Magus и задължително еднa от любимите ми групи изобщо - CIANIDE!
Имам още един куп дет/дуум демо банди, ама едва ли някой го вълнуват.
| Ти па и ти с тия фюнеръл банди. Пробвай Decomposed, Ceremonium, Divine Eve, Beyond Belief, Delirium (Celtic Frost-ско такова), Morbius, Coffins, Rippikoulu, Dusk, Winter, Mangled Torsos, Symphony Of Grief, Nuctemeron, може би Purtenance, Moondark, Sorrow, Magus и задължително еднa от любимите ми групи изобщо - CIANIDE!
Имам още един куп дет/дуум демо банди, ама едва ли някой го вълнуват. |
аа дет/дуума си е много як
тежък,бавен,мачкащ 
Най-големите (И НАЙ-ТЕЖКИТЕ) за мене са MOONDARK. Нема такива...
аз умишлено не ги писах 
Е тия са много стабилни! DOOM(Y) DEATH METAL
Понаслушвам разни неща на по-известните банди около жанра: Saturnus, Agalloch, Shape of Despair, Novembers Doom, Swallow the Sun, Slumber, Daylight Dies. Novembre също заслужават да се споменат, макар че жанровите определения са доста постни за тях.
| HateCops написа: |
| И кое им е комерсиалното на Metallica. |
Derketa, Eternal Darkness, The Awakening, DELIRIUM, Disembowelment, Mangled Torsos, NECRO SCHIZMA, Thorr's Hammer, Winter, Purtenance и Rippikoulu също имат такива елементи.
DELIRIUM и NECRO SCHIZMA, бате - Холандия! Бих добавил и SEMPITERNAL DEATHREIGN...The SPOOOOOOOKY gloom
Sempiternal Deathreign....ТОТАЛЕН КVЛТ!! Как можах да ги забравя...CIANIDE, обаче са номер 1(и тях ги забравих)

Blessed by the fire
Нз дали е за тук,но ми се стори най-уместно!Та предлагам тук да си говорим за такива групи защото има какво да се чуе от тази сцена!
Любими от този вид са ми:Doom Snake Cult,Womb,Expulsion(swe),Disembowelment,Winter,Hooded Menace
Отскоро започнах да се интересувам повечко от този стил покраи един фр и за сега листа с групите ми е малък,но се надявам да допълвате!