Клацическите Композиции /забранено за песни под 10 мин./

Създайте нова тема   Напишете отговор
Автор
Съобщение
Чупитопки
Bunny reaper

Чупитопки е офлайн 
МнениеПуснато: Сря Апр 15, 2009 16:27    Заглавие: Клацическите Композиции /забранено за песни под 10 мин./
Отговорете с цитат

Oнзи ден колегата, който не се сещам как се пише тука, като се сети да каже "Аз", ми праща на Univers Zero една композиция Lа Floux, че да видя /чуя/ дета отде е тръгнал. После си пусках Floyd и се замислих "абе, кои са великите инструментални композиции"? Композиции над 10 минути, които да имат своите части, моменти и настроения, които не звучат като 1 песен просто, а като цял албум. Сещате се за какво говоря. За мен има няколко класики - "Echoes", "Dogs" и "Shine on You Crazy Diamond" на флойд са най-известните класики. Други две любими мои - Autobahn на Kraftwerk и Lateralus на Tool. Ако вие се сещате за нещо - давайте.

http://hospital-reviews.blogspot.com/ <-- музика, филми, литература, мнения. аз и ivanko021. вижте сами.

Screamager
Not In Any Name

Screamager е офлайн 
МнениеПуснато: Сря Апр 22, 2009 15:42    Заглавие:
Отговорете с цитат

Чупитопки написа:
"Shine on You Crazy Diamond" на флойд

eargasmic (:
класически композиции е малко подвеждащо и неточно, но предвид колко свързана се чувствам с това, което смятам да напиша, няма да издребнявам :D
флойд са образец за наистина изразителни инструментали, предвид че пък най-любим ми е division bell, който не може да претендира за дължина, с изключение май на прекрасната 'high hopes', но както и да е.
tool обаче толкова силно подкрепят лириките си с музика, че песните от aenima & lateralus са толкова ярки и обсебващи, носещи и създаващи цяло, че за тях не може да се говори като за фон :) почти принудително се самовглъбяваш/криеш в такава музика; няма място за избор, ако се свързваш с нея .. няма 'до няква част'/'до няква степен' .. или усещаш, или отсъстваш.
ignorant siblings in the congregation, gather around spewing sympathy, s p a r e m e ..
за момента най-любима ми е 'pushit' де, отровна е.
ако някак успея да не задълбавам и да се откъсна от темата за tool, то трябва да спомена 'the conspiracy of seeds' на 65daysofstatic (впрочем изцяло инструментална група, само в тая песен има вокална намеса; останалите просто рисуват със звук, няма нужда от повече)
правя много асоциации с електронната музика като че ли, ще се опитам да спра, но ме мързи да говоря общо;
norma jean-ската 'pretty soon, i don't know what but something' ме впечатлява тва, че е 15 минути почти ривърсната, с заглушени диалози, повтаряемост и многопластовост, не знам;
стана ми много скучно от тоя сух пост; за тва обичам когато думите са излишни, иначе могат да са ужасна алтернатива за изразяване.

I fucked your mom
Blessed by the fire

I fucked your mom е офлайн 
МнениеПуснато: Сря Апр 22, 2009 22:02    Заглавие:
Отговорете с цитат

Абе, тва за дета го бех казал на бъзик - просто сходното настроение, грозна атмосфера, ала-бала... Пък и ако го забързаш 4-5 пъти и го изсвириш с китара ше стане баш нещо подобно. Иначе сигурно почти никой в цялата сцена не ги е и чувал.

[/офтопик]

Tool - Third Eye - буквално - музикалният еквавилент на наркомански трип.
Atheist - Your Life's Retribution - 1:39!!!!! Шокиран съм!
Atheist - Unquestionable Presence
Atheist - Piece of Time

Screamager
Not In Any Name

Screamager е офлайн 
МнениеПуснато: Пет Дек 18, 2009 17:21    Заглавие:
Отговорете с цитат

between the buried and me.
'white walls', 'disease, injury, madness' и вече коя да е.
силно фрагментирани сякаш са по няколко отделни песни и въпреки това цялостни така, че да не можеш да ги разчлениш.
в the great misdirect обаче повтарят схемата от colors, което е малко разочароващо, но все пак си е доста добър.

Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор
    Irontrees метъл форум Форуми » Общи музикални форуми
Страница 1 от 1

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
You can topic ban in this forum

gallery  my profile  shoutbox  rss

-