Ох.
ТЕМАТА НЕ Е ЗА ОБСЪЖДАНЕ НА ХОРАТА "ЕМО",
А МУЗИКАЛНИЯ СТИЛ ИМОКОР
ВЪЗДЪРЖАЙТЕ СЕ ОТ ОФТОПИК!
Музиката е много добра, аз лично нямам нищо против и я слушам с удоволствие редом с други пъти по-тежки стилове.
Не смятам, че е редно да обиждате тъй като от постовете разбрах, че само няколко човека осъзнават какво всъщност е тази музика.
А тя определено не е май кемикъл роуменс.
слушайте
thursday
the used
texas is the reason
fugazi
sunny day real estate
jimmy eat world
saosin
rites of spring
и др.
и ще разберете какво е емо.

Музиката ме кефи, какво й е лошото xD Само My Chemical Romance ме дразнят... може би само 2-3 песни ми харесват.. Пък и няма значение предимно какви хора слушат емокор, щом на мен ми харесва. Hе виждам смисъл да се съди човек по това дали слуша It Dies Today или Emperor. Bърлите фенове на *insert any TRVE KVLT band's name* дето обиждат всеки, който не е на тяхната музикална вълна, могат да си гледат работата ;р |
.Но отвреме навреме се виждам с хора от форуми и с други приятели и е веселба
!| BrokenDreams написа: | ||
Ами че са депресирани малки човечета които са винаги недоволни от живота и когато не им върже някой си режат вените и се натискат с хора от същия пол не е ли достатъчно? ![]() |
Коментарът е изтрит!
Не се пЪни....мина му модата.
Правилни думи прочетох само в постовете на Hrair Thethuthinnang. Явно никой друг не осъзнава, че повечето споменати банди имат толкова общо с имокор-а, колкото Преслава с метълкора.

Blessed by the fire
Интервю с emo/screamo групата In First Person
Влиянието на You and I е очевидно, все пак аз бях в основата на You and I. Колкото до другите забележителни “скриймо” банди, аз съм фен на Majority Rule и Orchid. Но когато започнахме You and I никой не ни наричаше “скриймо”. Тогава не съществуваше мода на хлапета с глуповати прически, носещи прилепнали черни панталони. Ние просто бяхме банда, свиреща музиката, която харесва, а останалите банди правиха същото нещо. Аз не видях прехода към “емо” фешъна, поне по Източното крайбрежие до 1998 или 1999. Тогава, по мое мнение, фешън елемента в хардкора стана наистина голям.
През 1999 аз започнах да живея с Джоф Райкли от Thursday. Ние живеехме заедно в Ню Брънзуик и правехме DIY шоута в нашата къща. Аз не смятам, че Thursday някога са били част от някаква “скриймо” сцена и не смятам, че те самите някога са го твърдели. Според мен мейнстрийм медията и техният звукозаписен лейбъл им лепнаха този етикет, изцяло поради маркетингови причини. Въпреки всичко, те направиха кариера от музиката си, така че те отдавна не са част от хардкор/пънк сцената. Аз не ги демонизирам за този избор, най-вече защото те самите си го признават и не твърдят, че все още са част от хардкор сцената. В сравнение с повечето от другите артисти, които в момента са на големи лейбъли, Thursday имат малко повече почтеност от тях.
Според мен медийната кражба на понятията “емо” или “скриймо” (или както искате да го наречете) просто окуражава хората в хардкор сцената да правят нещата както трябва да бъдат. Ако искаме да останем тотално ъндърграунд, то трябва непрестанно да мотивираме себе си да създаваме алтернативи и да правим неща, които не могат да бъдат откраднати от мейнстрийма. Това може да е в услуга на стила музика, който свирим, в услуга на начина, по който правим нещата (да останем верни на DIY етиките).