Epica

Създайте нова тема   Напишете отговор
Автор
Съобщение
bfmv_fenka
Blessed by the fire

bfmv_fenka е офлайн 
МнениеПуснато: Съб Юли 12, 2008 13:03    Заглавие: Epica
Отговорете с цитат

Е кажете ми не съм ли тъпа? Не съм пуснала тема за една от любимите ми групи досега!! Та става въпрос за холандската симфоничен метъл банда Epica. Тъй като нямаме подраздел за симфоничния метъл, реших да ги бутна тука Хахаха...

Биография:

Epica се създава през 2002г. от бившия китарист на After Forever - Mark Jansen и тогава носи името Sahara Dust. В началото групата работи с норвежката певица Helena Michaelsen от Trail of Tears и барабаниста Iwan Hendrikx от Silent Edge и в този състав през декември 2002ра правят демо записа Cry For The Moon. На следващата година Michaelsen решава да създаде собствена група (Imperia) и е заменена от Simone Simons, а името на групата се променя на Epica (от тавата на Камелот). Интересът на музикантите към други култури, особено арабската и естествено музиката като част от нея, провокира някои вариации в звученето на групата. Например, влиянието на културите в Южна Америка се забелязва още в дебютния им албум. Музиката се изгражда на основа на контрастите, което се вижда и от вокалните съчетания, и от инструменталите, като хорово пеене и струнни инструменти се използват редом със здрави китарни рифове. Характерни са симфоничните елементи, хоровите партии на латински и крясъците. Водещите вокали (мецо сопрано) са на Simone Simons, допълвани от Mark Jansen (китара, дет вокали и крясъци), Ad Sluigter (китара, екс - Cassiopeia), Goen Janssen (синтезатор и пиано), Yves Huts (бас) и Jeroen Simons (барабани). Съставът на групата включва и смесен хор от шест жени и шестима мъже и струнен оркестър от трима цигулари, двама виолисти, двама челисти и контрабасист.
През 2003-та излиза първият им албум - “The Phantom Agony”, който записват в Gate Studio във Волфсбург, Германия. Тук арабските и латински елементи се смесват с типичното метъл звучене на групата. През април и май на 2004-та бандата провежда голямо европейско турне и издава сингъла “Cry For the Moon”. Следват участия в Лайпциг на “Wave Gotik Treffen”, “Graspop” в Белгия и “Rock the Nations” в Истанбул, Турция. През октомври излизат допълнителни записи под форма на DVD – “We will Take You with Us / 2 Meter Sessies”. Следващото европейско турне е организирано за септември, съвместно с австрийците Visions of Atlantis. През ноември е предвидено да участват в “Metal Female Voices Fest II” в Брюксел, наред с Flowing Tears, Sengir, Darkwell, Visions of Atlantis, Ashes You Leave и Syrens Call. Насрочени са и концерти в Мексико за декември. Simone обаче внезапно влиза в болница с диагноза апандисит в разгара на концертите, затова групата се доверява на вокалистката на подгряващата група Maria Victoria Peres да заеме мястото й до края на турнето. През 2005-та е издаден вторият дългосвирещ албум “Consign to Oblivion”, който е повлиян от културата на маите, а по-специално името е във връзка с пророчествата на маите за края на света. В песента “Trois Vierges” пее Roy Khan от Kamelot. Връщайки жеста, Simone се появява в промоционалния клип на Kamelot “The Haunting”. Представяйки албума пред публика, Epica правят отново турне в Европа заедно с Kotipelto и Kamelot. Новият албум “The Score – An Epic Journey” от септември 2005 г. е изцяло симфонична творба, замислен като саундтрак към филма “Joyride”. През октомври Epica се появяват на белгийския фестивал “Female Metal Voices III” . През ноември и декември текат техни концерти в Южна Америка, а вече са насрочени датите за участието на групата на ProgPower USA VII и концертите на Kamelot и Epica в Щатите през септември 2006-та.

Дискография:
Албуми
The Phantom Agony - 2003
Consign to Oblivion - 2005
The Score - An Epic Journey - 2005
The Divine Conspiracy - 2007

Други
The Phantom Agony (сингъл) - 2003
Feint (сингъл) - 2004
Cry For the Moon (сингъл)- 2004
We Will Take You With Us (DVD) - 2004
Solitary Ground (сингъл) - 2005
Quietus (Silent Reverie) (сингъл) - 2005

Линкове:
http://vbox7.com/play:876d571a (Ето тази песен ме зариби по тях)
http://vbox7.com/play:af036149
http://vbox7.com/play:b2f81b5d
http://vbox7.com/play:3a2e45e1
http://vbox7.com/play:3def2dc0

От мен толкова Закачка

Taceria
Newbe serial killer

Taceria е офлайн 
МнениеПуснато: Чет Юли 17, 2008 10:13    Заглавие:
Отговорете с цитат

Жестоки! На мен лично ми вляят супер яко на настроението - отнасят ме в един такъв магичен свят Усмивка
I Can't Resist A Touch Of Evil...

The_Angel_From_He
Blessed by the fire

The_Angel_From_Hell е офлайн 
МнениеПуснато: Чет Юли 17, 2008 23:01    Заглавие:
Отговорете с цитат

Може да се каже, че ме радват. Гласа на вокалистката е нещо уникално.

ghost_of_metal_
Cursed

ghost_of_metal_ е офлайн 
МнениеПуснато: Пон Сеп 29, 2008 22:32    Заглавие:
Отговорете с цитат

Невероятна група, невероятна Симон с невероятен глас!!! Наистина една от любимите ми групи!!!

el_paciente
Bunny reaper

el_paciente е офлайн 
МнениеПуснато: Пон Окт 12, 2009 18:13    Заглавие:
Отговорете с цитат

Epica - Design Your Universe - 2009 (Ltd.Edt.)

Изпълнители:Epica
Държава:Netherlands
Албум: Design Your Universe[Ltd.Edt.]
Година:2009
Стил:Symphonic/Gothic Metal
Формат:Мр3
Битрейт:VBR

Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор
    Irontrees метъл форум Форуми » Gothic Metal
Страница 1 от 1

Не Можете да пускате нови теми