Katatonia

Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор
Автор
Съобщение
ablaze
Cursed

ablaze е офлайн 
МнениеПуснато: Нед Яну 06, 2008 21:26    Заглавие: Katatonia
Отговорете с цитат

Katatonia е една от най-добрите групи, които съм слушала досега.Става въпрос за изключително специфична музика, която едва ли ще се хареса на всеки.Въпреки че не може да бъде вписана в някакви строги музикални рамки, според мен готик метала е най-подходащия стил за тази група.Очаквам коментари! Усмивка

ivanko021
Industrialist

ivanko021 е офлайн 
МнениеПуснато: Пон Яну 07, 2008 21:32    Заглавие:
Отговорете с цитат

много им харесвам няколко песни - Criminals, I Break, A Premonition и особено Omerta са ми едни от най-любимите...иначе комбинацията дуум/готик/прогресив направо размазва...ако знаеш как да слушаш Намигване а вокалиста е некъв ултра депресиращ Радиоактивно

poison_girl
Devil's Plaything

poison_girl е офлайн 
МнениеПуснато: Пон Фев 25, 2008 19:30    Заглавие:
Отговорете с цитат

Слушала съм само The Great Cold Distance, албума от 2006 и супер ме кефи звученето им. Ама непременно ше си изтегля още неща, като си освободя памет Намигване

ivanko021
Industrialist

ivanko021 е офлайн 
МнениеПуснато: Съб Юни 14, 2008 16:48    Заглавие:
Отговорете с цитат

The Great Cold Distance е наистина страхотен албум! Наскоро започнах наистина здраво да го слушам! И не мога да спра! Като цяло The Great Cold Distance и Viva Emptiness май звучат по-тежко от предшествениците си. Междувременно цялата атмосфера се запазва. Май е време да се заслушам по-сериозно в старите, защото от няколкото парчета, които съм чул, въпреки че са по-леки са наистина чудесни!

[/url]

I fucked your mom
Blessed by the fire

I fucked your mom е офлайн 
МнениеПуснато: Съб Юни 14, 2008 20:15    Заглавие:
Отговорете с цитат

Дуум метъл са, не готик.

NemesiS_sL
A Certain Shade Of GreeN

NemesiS_sL е офлайн 
МнениеПуснато: Съб Юни 14, 2008 20:54    Заглавие:
Отговорете с цитат

Genre(s): Death/Doom (early era)
Doom metal
Goth rock (mid career)
Alternative metal (later)
според wikipedia...някой друг дето ги е слушал да каже дали са си на мястото,че аз не съм Хахааа

ivanko021
Industrialist

ivanko021 е офлайн 
МнениеПуснато: Вто Юни 17, 2008 20:46    Заглавие:
Отговорете с цитат

добре са си тук. Те през цялата си дискография не престават да се развиват в музикално отношение! В началото са точно дет дуум с тежки грухтящи вокали, после гласните струни на вокалиста заболяват и бива принуден да спре с грухтенето. Тогава като цяло поомекват като тежест на звука, но основната идея като тъмнина и депресивност на музиката им си остава непокътната. В последните няколко албума съчетават по-леки и по-тежки пасажи. Изобщо те са група, в която можеш да намериш страшно много неща. Чести промени в темпото на повечето им песни. Затова не смятам че Doom е баш най-подходящото за тях. Всъщност готик май е още по-малко подходящо (особено като се има предвид за каква музика първо се сеща човек като чуе понятието), но готика все пак произлиза от дуум-а - един вид пост-дуум. Абе май най-добре да се тагват прогресив щото сичките тия техни жанрови особености са толкова странни и напредничави, че просто не мога да ви кажа друга подобна група Метъъл !

[/url]

Fool Master
Blessed by the fire

Fool Master е офлайн 
МнениеПуснато: Сря Юни 18, 2008 19:01    Заглавие:
Отговорете с цитат

Харесвам най-вече старите им неща:Jhva Elohim Meth...the Revival,Dance of December Souls,нещата с вокалиста на Opeth...От албумтие след промяната успяха да ме грабнат Discouraged ones и Tоnight's Decision ,въпреки че ми трябваше време ,за да ги харесам.В последните им 3 албума обаче само отделни песни слушам ,защото от Lаst fair deal започват да се отдалечават от това ,което харесвам в "новото" им звучене(все пак са група ,която няма 2 еднакви албума и е нормално доста хора да не харесват всичко от творчество им).

ivanko021
Industrialist

ivanko021 е офлайн 
МнениеПуснато: Сря Юни 18, 2008 19:29    Заглавие:
Отговорете с цитат

Днес най-сетне чух повече от първите 2 песни от The Last Fair Deal Gone Down. Стигнах до половината на албума - песни като Teargas, I Transpire, Tonight's Music са просто нечовешки! Настръхнах, докато слушах I Transpire (преди това по-бързата част от припева й ми се въртя в главата около час). Иначе за мен Dispossession е просто култова песен - чистата китара е просто жестока! Другите две песни също ми харесват, въпреки че от тях повече предпочитам We Must Bury You....изобщо - уникална група, която има реалните шансове да стане една от любимите ми!

[/url]

Stahlgewitter
Cursed

Stahlgewitter е офлайн 
МнениеПуснато: Нед Юли 27, 2008 23:14    Заглавие:
Отговорете с цитат

Кататониа са дуум метъл само в началото, после никакъв метъл не са! Кататониа са много над готика!

Gabriel
Cursed

Gabriel е офлайн 
МнениеПуснато: Пет Авг 01, 2008 10:11    Заглавие:
Отговорете с цитат

Stahlgewitter написа:
Кататониа са дуум метъл само в началото, после никакъв метъл не са! Кататониа са много над готика!

Не отричам първата част,но относно че са много над готика...вярно е че са над готик метъла,но продължават да свирят мрачна,депресивна музика,която на моменти може и да се определи като прогресив дарк мюзик (лично за мен) което се доближава до гот звученето (не казвам че е гот и още по-малко гот метъл (защото надявам се разбирате разликата между готик музика и готик метъла,доста разлика има Усмивка ),но казвам че звученето им е близко до мрачната атмосфера на готик музиката )

ablaze
Cursed

ablaze е офлайн 
МнениеПуснато: Сря Авг 06, 2008 19:35    Заглавие:
Отговорете с цитат

Наистина трудно може да се определи какъв стил са, но музиката им е феноменална и те кара да се замислиш ...

shadow_walker
Cursed

shadow_walker е офлайн 
МнениеПуснато: Сря Авг 06, 2008 21:29    Заглавие:
Отговорете с цитат

Темата ме вдъхнови да посетя майспейса на групата отново...
прединя път чух някаква тотално депресираща песен и се отказах
да ги слушам изобщо...
Този път чух ... Unfurl - прекрасна е.
В момента слушам последния им албум.
Специално за него мога да кажа, че е сравнително метъл-звучащ.

Stahlgewitter
Cursed

Stahlgewitter е офлайн 
МнениеПуснато: Пет Авг 08, 2008 20:17    Заглавие:
Отговорете с цитат

Gabriel, "гот" си, нали?

Gabriel
Cursed

Gabriel е офлайн 
МнениеПуснато: Съб Авг 09, 2008 11:36    Заглавие:
Отговорете с цитат

Stahlgewitter написа:
Gabriel, "гот" си, нали?

Ем не ми се пише офтопик,но щом питаш...не не се определям като гот или метъл,харесвам мрака в музика независимо каква е,и дано да не съм разбрал правилно,но заяждаш ли се с мен ? Ако е така поне нека не флудим форума да го беше написал на лично Намигване

Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор
    Irontrees метъл форум Форуми » Alternative Rock/Metal
Страница 1 от 2
Иди на страница 1, 2  Следваща

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
You can topic ban in this forum

gallery  my profile  shoutbox  rss