Само едно мога да кажа, Финландия е просто ..... май дори думите не ми достигат относно нея
Просто тази страна е супер, най - вече зареди прекрасната музика, която идва от там. Всичко което съм чула просто е невероятно
Едни от най - любимите ми банди са точно такива, нз тея хора как го постигат, как правят такава страхотна музика, но нека продължават в същия дух!

Хм.. Гледам на Финландия, като на "Столица на метъла"
щом си харесам някоя група и разбера че е финландска, първото нещо дето ми изниква в главата, е:
"Трябваше да се сетя."
Една от най - любимите ми групи (Nightwish) е от там.
Най-добрите групи са от Финландия...Children Of Bodom, Nightwish, Sinergy, The 69 Eyes, The Rasmus, For My Pain, Tarot...
By the red light in my eyes...
| `Something Wild` написа: |
| Най-добрите групи са от Финландия...Children Of Bodom, Nightwish, Sinergy, The 69 Eyes, The Rasmus, For My Pain, Tarot... |
Ох най - после стигнах до тази тема!!!
Финландия ми е слабост! Най - вече заради музиката но и по други причини! Слушам изключително много групи! Ше се пробвам да изредя тези които се сетя: Nightwish,Amorphis,Apocalyptica,Apulanta,Ari Koivunen,Before the dawn,End of you , Entwine,For my pain, HIM,Indica,Lovex,Lillacry,Negative,Tarja Turunen, The 69 eyes,The rasmus,Terasbetoni,To die for, Children of bodom,Sonata arctica,Deep insight,Disko ensemble,Virgin dream,Am i blood, Anton Laurila,Falcion, Gotham O.D.,Hellcity 13,Hellcity punks,Lordi,Haloo Helsinki,Suburban tribe...ммм в общи линии са това! Може би съм пропуснала някоя група но просто не мога да изредя всички! Постоянно търся нови и нови! Ако искате ета едно сайтче - http://www.metalfromfinland.com/ само финландско има вътре
!
От скоро се мъча да науча поне някой основни изрази на Фински... до никъде не съм стигнала
Не че е труден езика напротив даже - чете се както се пише и има само няколко по - трудни особености но...нямам време! Ходя на даскало и там ми се налага да уча Англииски и Немски и наистина е трудно да сместя и Финския но...няма да се откажа - напредвам бавно но сигурно!
А да днес си купих и някаква книжка - "Калевала - фински народен епос" - стори ми се интересна !
Изобщо интересувам се доста от тази студена и красива страна! ![]()
emi i az taka sym 4uval za tezi grupi

Bunny reaper
Ем, тук си е моето местенце в този раздел. Иначе по съответната тема, щом аз я пускам, би трябвало да понапиша нещо. Фенка съм. На почти всичко (което съм чула), излязло от тази студена, далечна, непозната и мрачна, но "иначе тооолкова симпатична" страна.

То не са Entwine, Sethian, Charon, Amorphis, 4order, To/Die/For, For My Pain, Poisonblack, Sentenced, Silentium, Lullacry, Diablo, Apocalyptica... от Children of Bodom само на Алекси съм му фенка.