Художествени шедьоври

Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор
Автор
Съобщение
flesheater
Robosapiens

flesheater е офлайн 
МнениеПуснато: Нед Юни 01, 2008 09:41    Заглавие: Художествени шедьоври
Отговорете с цитат

Ами тук можем да публикуваме картини, които са ни направили впечатление, които са на световни Майстори на четката.

Аз ще започна с няколко творби на Рембрант:

Урок по анатомия на Доктор Тулп:

Урок по анатомия на Доктор Дейман ... Доктор Дейман е този, на който не му се вижда главата ... по-голямата част от картината е изгоряла и е останал само този фрагмент...

това на главата му не е коса

Палазов
Orthodox Caveman

Палазов е офлайн 
МнениеПуснато: Нед Юни 01, 2008 22:23    Заглавие:
Отговорете с цитат

Прекрасна тема!

Рембранд (на български) е всепризнат гений. И аз много го харесвам. Изобщо цялата холандска школа е ненадмината. Може би най-добрата.

Един от моите любими художници обаче е Йеронимус Бош.

Имам чувството, че дяволът му е "диктувал" картините. И неслучайно - повечето му творби са на библейска тематика.

ХАОС! ХАОС! ХАОС!

КАЗАХ!

Bate_Ti_Kolio
Thrash Till Deaf!

Bate_Ti_Kolio е офлайн 
МнениеПуснато: Нед Юни 01, 2008 22:39    Заглавие:
Отговорете с цитат

я таа 1-та е на Celtic Frost'87

Палазов
Orthodox Caveman

Палазов е офлайн 
МнениеПуснато: Нед Юни 01, 2008 22:45    Заглавие:
Отговорете с цитат

Мхм, великите групи правят велики албуми с обложки от картини на велики художници ((;

КАЗАХ!

pestilence
blessed

pestilence е офлайн 
МнениеПуснато: Нед Юни 01, 2008 22:53    Заглавие:
Отговорете с цитат

Manuroth написа:
Мхм, великите групи правят велики албуми с обложки от картини на велики художници ((;

Което ми напомни за обложката на "When The Kite String Pops" на Acid Bath , взета директно от картина на серийния убиец John Wayne Gacy . Бях намерил преди време някакъв сайт , пълен с картини на серийни убийци . Имаше доста интересни неща , хем идейни , хем добре реализирани .
Колкото до Рембранд - http://heroesnotzombies.files.wordpress.com/2008/04/rembrandt_anatomy_lesson_dr_tulp.jpg - тази картина винаги ми е била много весела . Изглежда като карикатура като се замислиш колко напред е стигнала медицината в днешно време .

flesheater
Robosapiens

flesheater е офлайн 
МнениеПуснато: Пон Юни 02, 2008 12:48    Заглавие:
Отговорете с цитат

Manuroth написа:
Прекрасна тема!

Рембранд (на български) е всепризнат гений.

Прав си, мерси за поправката - аз само на английски съм чел за него и въобще не съм гледал на българси как е - на английски е Rembrant ...
Относно тази картина на Йеронимус Бош - наистина много добра ... не съм попадал на негови картини до сега и със сигурност ще потръся ;]
Тази картина явно е дясното крило от "Градината на земните удоволствия“ - лявото до колкото разбрах е раят, а това е адът.
Ето я цялата как изглежда долу горе:

Вдясно е даът, посредата е земята, а в ляво е раят, в който са Адам и Ева.
Много са добри картините му... детайлни и с доста стряскащо въображение.

pestilence написа:

Колкото до Рембранд - http://heroesnotzombies.files.wordpress.com/2008/04/rembrandt_anatomy_lesson_dr_tulp.jpg - тази картина винаги ми е била много весела . Изглежда като карикатура като се замислиш колко напред е стигнала медицината в днешно време .

Този "урок по анатомия" всъщост е публична дисекция ... през 16-17-18 ти век в Холандия това е било нещо като забавление за тези, които могат да си позволят да платят да присъстват. Тялото на масата е вероятно на някакъв престъпник. Имало е дори нещо като обичай - младоженците в Амстердам да си купоуват билети и да присъстват на такива "мероприятия" - нещо като подарък от младоженеца към неговата бъдеща съпруга хаха .
Пък казват че сега светът е изврътен...

Палазов
Orthodox Caveman

Палазов е офлайн 
МнениеПуснато: Вто Юни 03, 2008 06:20    Заглавие:
Отговорете с цитат

Другият ми любимец е Едвард Мунк.

Един от най-силните експресионисти, според мен.

Първата е мoже би най-известната му картина. Сещам се, че дори имаше някой от форума с такъв аватар.

ПС: не знам как да сложа умалени размери на картините, че да не разчеквам сайта.

КАЗАХ!

T-eppopucTka
Я съм мала пит бул

T-eppopucTka е офлайн 
МнениеПуснато: Чет Юни 05, 2008 17:55    Заглавие:
Отговорете с цитат

Ван Гог
-Салвадор Дали

NemesiS_sL
A Certain Shade Of GreeN

NemesiS_sL е офлайн 
МнениеПуснато: Чет Юни 05, 2008 18:13    Заглавие:
Отговорете с цитат

T-eppopucTka написа:
-Салвадор Дали

хъх
"Фройд в полиморфна перверзия, или българското дете, ядящо плъх" не ми е мн по вкуса...и все пак интерпретациите на картината са доста интересни....

Screamager
Not In Any Name

Screamager е офлайн 
МнениеПуснато: Пон Юни 09, 2008 17:35    Заглавие:
Отговорете с цитат

Поздравления за темата. :)
И за споменатите Мунк и Бош, Бош специално ми е много любим, мисля че нидерландския ренесанс е доста несправедливо пренебрегнат покрай величието на италианците, но шанс.
От там нататък, много повече се интересувам от 19-20ти век, etc. Експресионизмът много повече, разбира се.
Много повече ми харесва отношението към картината там, както и много мразя да слушам, че понеже някой си виждал много лесни мазки в картините, дори и дете можело да я нарисува .. много повече струва да можеш да нарисуваш нещо както си поискаш, но да отречеш реалния му образ и да го представиш така както сам го виждаш, за това се иска индивидуалност и най-малкото усет.

А Дали ..

'Тайната на моето влияние винаги е била в това, че то е останало тайно.'

flesheater
Robosapiens

flesheater е офлайн 
МнениеПуснато: Сря Юни 11, 2008 21:42    Заглавие:
Отговорете с цитат

NemesiS_sL написа:
T-eppopucTka написа:
-Салвадор Дали

хъх
"Фройд в полиморфна перверзия, или българското дете, ядящо плъх" не ми е мн по вкуса...и все пак интерпретациите на картината са доста интересни....

за тази картина не знаех ... ам се поразрових и прочетох разни интересни работи ... значи картината е рисувана в началото на втората световна война ... по това време Франция и България не са били в един лагер, а и след първата световна(когато двете страни са били в състояние на война) във Франция са се оразували антибългарски настроения ... по това време в България изключително много е била разпространена една снимка на дете ... малкият Кобург, Симеончо ... както и в България се смята от много хора именно неговият баща е виновен за положението в България след войната и за избраната страна по време на войната... и можеби когато се наложи брадата на Фердинанд, на малкото дете - се получава снимката на детето с плъх ...
интересно :]
статията

Палазов
Orthodox Caveman

Палазов е офлайн 
МнениеПуснато: Нед Юни 22, 2008 20:33    Заглавие:
Отговорете с цитат

Като фен на BURZUM ще спомена и Теодор Кителсен, който няма как да не ми е направил силно впечатление.

Toве е то Drone Doom в рисуването!

КАЗАХ!

Палазов
Orthodox Caveman

Палазов е офлайн 
МнениеПуснато: Нед Юни 22, 2008 20:41    Заглавие:
Отговорете с цитат

Eто го и смразяващият Луцифер на Франц фон Щук:

КАЗАХ!

Fool Master
Blessed by the fire

Fool Master е офлайн 
МнениеПуснато: Вто Юни 24, 2008 22:10    Заглавие:
Отговорете с цитат

Не разбирам много от художествено изкуство и картини ,ама Кителсен и Йеронимус Бош са големи.

Ето още 2 на Кителсен:

victoria
Cursed

victoria е офлайн 
МнениеПуснато: Сря Юни 25, 2008 06:56    Заглавие:
Отговорете с цитат

flesheater написа:

Този "урок по анатомия" всъщост е публична дисекция ... през 16-17-18 ти век в Холандия това е било нещо като забавление за тези, които могат да си позволят да платят да присъстват. Тялото на масата е вероятно на някакъв престъпник. Имало е дори нещо като обичай - младоженците в Амстердам да си купоуват билети и да присъстват на такива "мероприятия" - нещо като подарък от младоженеца към неговата бъдеща съпруга хаха .
Пък казват че сега светът е изврътен...

тогава такива мероприятия са се пронеждали в много затворен крък от хора, все пак аутопсиите са били забранени, а хората, които ги провят преследвани от закона. по това време на повечето хора им се е искало да вялрват, че света е бил създаден от Бог и религиозните фанатици не са били малко. художниците по това време са били хората водещи народа към прогрес. представете си ако на никой доссега не му беше хрумнало и никой не се беше осмелил да направи нещо различно, колко дълго щеше да живее светът в безумие, по божите закони....замислете се колко много велики худаожници има, а чували ли сте някога за велик банкер например...художниците са велики защото са живяли заради изкуството. много от тях са станали популярни чак след смъртта си именно защото обществото не е било готово да разбере изкуството им

Последната промяна е направена от victoria на Вто Юли 01, 2008 11:48; мнението е било променяно общо 2 пъти
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор
    Irontrees метъл форум Форуми » История и изкуство
Страница 1 от 2
Иди на страница 1, 2  Следваща

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
You can topic ban in this forum

gallery  my profile  shoutbox  rss