На мен лично много ми допадат Рамщайн,много помагат и на начинаещите в немския (като мене напраимер)...Музиката им е аматьорска,но пък все отделен от групата е професионалист,но просто самия жанр какра Рамшайн да останат това,което са,а те наистина си ги бива
.Надявам се няма да се разсърдиш,ако използвам твоята статия като биография на Рамщайн в сайта
Ами на мен това ми е една от любимите банди
, макар че нз немски, супер ме кефят
, но все пак знам в повечето им песни за кво се пее 
Трудна тема за отгоров . Рамщайн - така , като за начало да започнем че е немец. Не много употребяван език в нашите покрайнини. Наистина признавам го - но честно казано не разбирам нищо от песните му. Не че ми трябва да ги разбирам нали просто тряа да се кефиме на такива гадове - ето аз го правя . OMFG Rammstein rlz !!! 
| [Irc-X] написа: |
Трудна тема за отгоров . Рамщайн - така , като за начало да започнем че е немец. Не много употребяван език в нашите покрайнини. Наистина признавам го - но честно казано не разбирам нищо от песните му. Не че ми трябва да ги разбирам нали просто тряа да се кефиме на такива гадове - ето аз го правя . OMFG Rammstein rlz !!! ![]() |
| crow написа: | ||
|
Кво няма ти се чудя, няколко човека преди теб казаха банда или група, а ти се изтърси, че Ramms+ein бил немец!!! Говориш така сякаш групата се състои от един човек, остава и да не се шокирам като видях кво си написал ![]()
любимата ми немска група, любимата ми индъстриъл група и любимата ми немска индъстриъл група

и мене си ме кефят, но бих препоръчал на почитателите им да чуят и "Oomph!" Rammstein са си по-велики, но все пак, ако някой го кефи индърстриъл-а... Също и Laibach, всъщност наскоро разбрах, че те са основоположници на стила.
Rammstein са си Rammstein!Клиповете им са супер изродски...Последния Mann Gegen Mann направо ме шокира
Не че не може да се очаква от тях...
Понаслушвам ги от време-на време, приятни са, но не бих казала, че прекалявам със слушането на Индъстриъл като цяло.
Любимата ми песен е.. Rein Raus
От всички членове на групата най-харесвам Рихард [казано по Дойч ; )].
Всичко хубаво, но годините в близкото минало, сякаш малко се изложиха, лично мнение. ; )
Никога няма да забравя абсурда от първия път като гледах клипа на песента 'Rammstein' и просто - ОМФГ >)
С тия разперени ръце и само раааааам-щАААйн >)
Иначе е положително да видиш как с времето стават все по-добри, откъм текстове и откъм музика.
Понякога много зациклям на тях, но в повечето случаи са ми скучни.
Музиката им не намирам за кой знае какво, въпреки че ми харесва.
Новия албум обаче адски ме грабна. И Sehnsucht си обичам <3
Въпреки че и Mutter е готин :)
Китаристът на Рамщайн - Рихард Круспе основа собствен страничен проект "Emigrate".Освен,че свири на китари,той изпълнява и ролята нa вокал,в групата участва и барабанистът на Clawfinger,а басист е Arnaud Giroux.Тук може да прослушате една от първите песни "Wake Up"
http://www.pilgrim-management.de/Emigrate/
Ако се регистрирате ще можете да изтеглите цялата песен.
Първото ми впечателение е,че няма нищо общо с Rammstein,освен тежките китари,стилът е по-скоро nu metal.
Метъл прослушах с Rammstein, Metallica и Nirvana...rammstein и до днес са се наслоили в сърцето ми, обожавам си ги, не ми пука, че са станали 'комерсиални'. Новите албуми, верно, не са с мощта на старите, но какво друго може да се очаква, така е при всички групи...и мога да твърдя, че за разлика от другите, те пак могат да пддържат някакво ниво. Отслабнаха мамка му, аз още ги помня със старите албуми. ВЕЛИКИ СА!

The Level
Биография на Rammstein, изготвена от andrian в irontrees.com !
Какво мислите за любимата банда?
За начало ето една статия:
Групата е създадена от Richard Z. Kruspe - Bernstein. В 1989 година той бяга от Източна Германия през границата между Австрия и Унгария.
През 1993 година се озовава в Западен Берлин и създава група (Orgasm Death Gimmicks). По това време нямал много информация за американската музика. След падането на стената, той се завръща в Шверин, където Till Lindemann работил като кошничар и удрял барабаните в групата First Arsch.
По същото време Richard живеел с Oliver Riedel (от бандата The Inchtabokatables) и Christoph Doom Schneider (от Die Firma). Той разбрал, че музиката която е правил преди това не е за него. Richard си представял нещо механично, с тежки китари. Тримата започнали да работят по нов проект.
Richard скоро разбрал че е трудно да се пише музика и текст по едно и също време. Той накарал Till да се присъедини към тях, защото често го е слушал да пее докато работи. По същото време се състояло състезание за нови банди, което четиримата спечелили с първото демо на Rammstein. Наградата била ограничено време за студийни записи. Paul Landers познавал и четиримата и след като ги чул, се съгласил да се присъедини към тях. Единственото, което им липсвало, били механичния звук и човек за клавирите. Те се опитали да привлекат Christian "Flake" Lorenz, защото свирел в групата Feeling B. Flake не бил запленен от идеята в началото, и не искал да се включи дълго време. Но накрая се съгласил.
Когато групата била сформирана, те всички имали проблеми с отношенията си, което било в основата на дебютния им албум Herzeleid (Сърдечна болка) през 1995. Оттогава, те са достигнали златен и платинен статус за своята музика и са номер 1 в германската музика извън своята родина.
По време на авиошоу провеждано в американската военновъздушна база Рамщайн в Германия на 28 август 1988 година, три италиански изтребителя се разбиват. Около 40 очевидци загинали в първите минути, и още няколко стотин били ранени. В следващите два месеца, черната статистика показвала 69 жертви. Накратко, истинска катастрофа.
Името се споменавало навсякъде по медиите и заседнало в главите на групата. Те сменили името от Ramstein (с едно m) на Rammstein (с две). Това не е истинска дума на немски, но буквално означавало "battering-ram" или на бълг. - Таран.Те го избрали за да провокират публиката, и защото значението му изглежда пасвало на музиката им. Първата им песен - "Rammstein" - е посветена на трагедията. Парчето се превръща в нещо като химн на групата.
Германската група определено е оставила отражението си върху музикалния свят. Никоя друга група не притежава тяхното звучене. Музиката им е уникална смесица от метъл, индъстриал, техно и класически музикални елементи.
Първият албум на групата Herzeleid (само в Европа) прави дебюта си през 1995. В албума са хитовите песни Seemann, Du Riechst so Gut, Heirate Mich, Rammstein. По адрес на албума се изсипват тонове критики. Обвиняват групата в нацизъм.
След появата на Herzeleid излизат няколко сингъла, а през 1997 се появява и вторият албум на Rammstein - Sehnsucht, който се разпространява навсякъде. Поради големия интерес към групата през 1998 Herzeleid се преиздава и се разпространява по целия свят. През 1999 песента Du Hast се отличава с няколко награди, повечето от MTV и групата бива спонсорирана, с което се прочува за първи път в Северна Америка. След това Rammstein издават още сингли. По-късно през 1998 бандата записва най-добрия си концерт Live aus Berlin на видео и DVD.
Периодът 1998-2001 е най-успешният за Rammstein.Sehnsucht постига милионни продажби,а групата обикаля целия свят, за да запознае хората с музиката си.
В историята им следва албумът "Mutter" - с него групата доказва,че израства,музиката е по-зряла.Оттук са хитовите сингли "Links 2 3 4","Sonne",Feuer Frei!"(XXX OST) и "Ich Will"
Следва албумът "Reise, Reise" - един от най-чаканите албуми на 2004г.Тук групата се стреми към разнообразие,няма го механичния бийт на барабаните,станал емблематичен за Rammstein.Албумът не е приет добре от феновете,които го намират за колеблив и неслучайно "Reise, Reise" се води за най-слабият им албум.
Година след "Reise, Reise" излиза "Rosenrot"[2005] - албум,с който Rammstein се реваншират на феновете си.Продукцията е епична,озвучена както винаги с тежки китари и "мрачна" електроника.
Историята на Rammstein продължава.