Sonata Arctica

Създайте нова тема   Напишете отговор    Irontrees.com Форуми » Power Metal
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
flesheater
Robosapiens

flesheater е офлайн 
МнениеПуснато: Чет Юли 26, 2007 09:49    Заглавие: Sonata Arctica Отговорете с цитат

Ами лично не съм от най-големите фенове, но последния албум беше добър ...
можеби типичен финландски пауър, но мисля, че си струват да се чуят Намигване
какво мислите вие
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Skype
mychael
Blessed by the fire

mychael е офлайн 
МнениеПуснато: Чет Юли 26, 2007 10:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Първият албум е класика. Вторият го следва по петите. Следващите са по-трудно смилаеми. Въпреки, че лигавеят групата е много добра. Хората са професионалисти.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Xpro_hellX
JuSt Ill Niña

Xpro_hellX е офлайн 
МнениеПуснато: Чет Юли 26, 2007 14:01    Заглавие: Отговорете с цитат

mychael написа:
Първият албум е класика. Вторият го следва по петите. Следващите са по-трудно смилаеми. Въпреки, че лигавеят групата е много добра. Хората са професионалисти.

напълно споделям мнението ти ;)
and stays within my sight!
Върнете се в началото
bfmv_fenka
Blessed by the fire

bfmv_fenka е офлайн 
МнениеПуснато: Съб Юли 28, 2007 10:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Лично мен много си ме кефят ... Давам ти сърцето си
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Skype
Another Reality
Blessed by the fire

Another Reality е офлайн 
МнениеПуснато: Вто Юли 31, 2007 12:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Shy ми е една от любимите балади Плача ,а самата група е доста добра...слушам ги отвреме навреме,но не им се кефя чак много...

Adios planet earth,
now die!
Върнете се в началото
Chains of Misery
mistress

Chains of Misery е офлайн 
МнениеПуснато: Чет Авг 09, 2007 13:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Тема за любимата ми група.. хмм.
Добре, предполагам, че просто трябва да се разпиша. Усмивка
В този ред на мисли ще си позволя да си копирам поста от друг форум..

Соната са моята най-голяма и единствена по рода си любов.
Слушам ги от лятото на 2004та. В началото само се възхищавах на кийбордите им и просто ги.. понаслушвах от време на време. Но мина време и се превърнаха в едно от най-стойностните неща, към които съм се насочвала. Толкова много мигове, надежди, тъга, уроци и радост са ми дарили с така добре изпипаните си песни, за текстовете да не говорим.
При мен много ценен се оказа и факта, че не си изтеглих дискографията наготово.
Предпочетох да дърпам дори не албум по албум, ами... песен по песен. По този начин съвсем неусетно ги заобичах до болка. Асимилирах всяка една песен, всеки един текст, всяка една композиция бавно и почти до съвършенство, за което чак сама си се радвам. ^^

Аз лично не признавам много - много критиката, затова моето определение за стила на Соната е Speed/Melodic и точка. Естествено то си е лично мое, вероятно ще има възражения.
Вярно е, че имат разни Power елементи във самото звучене, но според мен те не са чак толкова достатъчни, за да им се лепне пауърския етикет.

Относно албумите наистина не знам какво да кажа. Мисля, че по-нагоре, когато казах каквото имах да казвам за песните и текстовете... ами то се подразбира.
И все пак. Много ми е трудно да посоча най-утвърден фаворит. Много се колебая между Silence и Winterheart's Guild, макар че имам доста песни на сърце и в Reckoning Night...

Относно новия албум ми се иска да кажа няколко думи.
Ех, Unia. Този албум малко или много го чувствам още по-специален, защото е първият, който излиза един вид - 'тук и сега', откакто съм посветена в творчеството на Соната.
Дръпнах го точно 15 минути след 24h, когато вече всички в интернет пространството си казваха 'Христос воскресе!'. По-хубав подарък от този, здраве да е. ^^
Таа, след това лирическо отклонение ..
Още като чух In Black And White усетих, че нещо в звученето е променено. Китарите. Някак по-тежки са, в което няма лошо, разбира се.
Всъщност в този албум са опитали доста нови неща, най-приятно изненадана останах от цигулките.
Най-смаяна останах от Fly With The Black Swan. Най-странната и необичайна песен на Соната. В началото отказвах да я възприема, да кажем, че зараси това че има странни елементи, ами... темите? Няма абсолютно никакъв синхрон помежду им. Предполагам, че това е била и експериментаторската й цел, но на в началото не ми хареса. След около още шест слушания, обаче наистина ме впечатли и я видях в друга светлина, коренно различна.
The Worlds Forgotten, The Words Forbidden ми направи впечатление с това, че според мен е изпята най-емоционално и дори... истински, ако щете.
По-заобичах In Black & White, Paid In Full [чието пиано е прекрасно, някак... кристално], It Won't Fade, Under Your Tree; The Harvest и разбира се Good Enough Is Good Enough, за която думите ми не стигат [както и за повече балади на Соната, всъщност...].
А My Dream's but a Drop of Fuel for a Nightmare е песента с най-много символика в нея! Тези, които се интересуват от тълкуване на сънища ще я разгадаят по-лесно, по думите на самият Тони.

Unia в действителност е различен от останалите. Забелязва се дори и преди да си чул съдържанието му.
Обложката е необичайно сменена, логото също, но за всичко си има логично обяснение, разбира се, по-посветените фенове няма как да не са чели.
Това е може би най-емоционалният им албум, истински Сонатик, както казвам, не са записали това, което се е очаквало да запишат за хората, записали са това, което са искали, по начина по който са искали и се е получил едни просто precious продукт. Усмивка

А колкото до членовете на групата... Какво има да се каже?
Финландци преди всичко. Професионалисти. Себе си са, а от това няма по-хубаво.. Усмивка
Всеки един от тях допринася с нещо свое, както си му е редът. Тони не случайно е сърцето на групата; тук е момента да спомена преклонението си пред творчеството му, с оглед на прекрасните му текстове, както и композициите.
Хора като него живеят, за да сътворяват красивата музика, и ние покрай него да преоткриваме всичко, което си заслужава. Поне аз. Усмивка
Яни е безупречен китарист, и все още ми е болно, че всичко не е било слух, ами от няколко дни официално е отстранене от Соната; ще бъде заместен от Elias, да се надяваме че музиката няма да пострада; четох че техниката му наподобявала тази на Steve Vai, но за мен никога няма да замени Яни, поне не на 100%.
Хенрик пък е най-способният и кадърен кийбордист, когото искрено уважавам, съвсем заслужено.
Ще ми липсват 'музикалните дуели' между неговият кийборт и китарата на Яни, наистина...
Марко.. Марко привидно си е свитичък, но имам основания да подозирам, че всъщност е голям мръсник. ;)
А Томи е същинска миловидна 'девойка'. ^^ И е за възхищение, че от толкова млад е толкова добър на барабаните. ^^

С удоволствие бих написала няколко реда и за so called posers и за прикритото ми желание и вяра в Соната, че няма да се продадат, както са правили много велики групи, но този път ще си/ви го спестя.

Просто искрено се надявам всеки, който сериозно ги слуша наистина да влага нещо в по-задълбочени аспекти. Защото това е най-голямата награда за труда им, надявам се и занапред да не се промени...
Амин.

... The wounds are too deep, I need to keep the scars
to prove there was a time when I loved something more than life.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя Yahoo Messenger
arsenic
Bunny reaper

arsenic е офлайн 
МнениеПуснато: Пет Ное 09, 2007 17:53    Заглавие: Отговорете с цитат

За мен "Unia" е разочарованието на годината и сериозно разклати вярата ми в тази група.Още един подобен боклук и тотално ги зарязвам!!!...а ми бяха в топ 20... Съжелявам
Върнете се в началото
Bate_Ti_Kolio
Thrash Till Deaf!

Bate_Ti_Kolio е офлайн 
МнениеПуснато: Съб Ное 10, 2007 01:05    Заглавие: Отговорете с цитат

мойта жена слуша чалга. слуша сръбско
когато чу соната арктика ми каза
"абе бритни спиърс е по-тежка от тия. защо слушаш метъл?"

заради такива епилирани 70-килограмови педали ме е срам да казвам че слушам метъл
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Xpro_hellX
JuSt Ill Niña

Xpro_hellX е офлайн 
МнениеПуснато: Пет Дек 07, 2007 17:13    Заглавие: Отговорете с цитат

ти слушаш метъл лолл
Върнете се в началото
Bate_Ti_Kolio
Thrash Till Deaf!

Bate_Ti_Kolio е офлайн 
МнениеПуснато: Пон Дек 10, 2007 22:06    Заглавие: Отговорете с цитат

мааалко повече от тебе. СА не струват и скоро никой няма да ги помни
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Xpro_hellX
JuSt Ill Niña

Xpro_hellX е офлайн 
МнениеПуснато: Вто Дек 11, 2007 17:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Bate_Ti_Kolio написа:
мааалко повече от тебе

ха щом казваш ;)
Върнете се в началото
Oceanborn
Newbe serial killer

Oceanborn е офлайн 
МнениеПуснато: Пон Мар 24, 2008 20:08    Заглавие: Отговорете с цитат

bfmv_fenka написа:
Лично мен много си ме кефят ... Давам ти сърцето си

Знам те, мацо. Още ти благодаря за Униа-а :* (hug)
И мен много ме радват, от Еклиптика да чак до гореспоменатата. Много яки...радващи.... Наистина, типично финландски.
NemesiS_sL
A Certain Shade Of GreeN

NemesiS_sL е офлайн 
МнениеПуснато: Чет Юни 05, 2008 19:53    Заглавие: Отговорете с цитат

радват.....особено след концерта
Replicaaaa Давам ти сърцето си
ghost_of_metal_
Cursed

ghost_of_metal_ е офлайн 
МнениеПуснато: Вто Сеп 30, 2008 18:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Една от любимите ми групи!!! Давам ти сърцето си
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Skype
arsenic
Bunny reaper

arsenic е офлайн 
МнениеПуснато: Пет Авг 28, 2009 21:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Чухте ли новият им сингъл? Ако не сте - печелите!!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Irontrees.com Форуми » Power Metal Часовете са според зоната GMT за България
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
You can topic ban in this forum

Tyxo.bg counter