1. "Audio Secrecy" (Instrumental)
2. "Mission Statement"
3. "Digital (Did You Tell)"
4. "Say You'll Haunt Me"
5. "Dying"
6. "Let's Be Honest"
7. "Unfinished"
8. "Hesitate"
9. "Nylon 6/6"
10. "Miracles"
11. "Pieces"
12. "The Bitter End"
13. "Imperfect"
14. "Threadbare"
Признавам си, че Stone Sour са една от любимите ми групи . Кори е невероятен вокалист със способности и талант, които много малко хора могат да оценят реално в нашата родина , а още по-малко извън музиката на Слипкнот.
Но не с това ме спечелиха Stone Sour .
Грабна ме простичкия факт, че те са една от много малкото групи, които се дистанцират от модните тенденции в алтернативния рок, а и рокът като цяло. Сега някои от вас ще си кажат "Няма модни тенденции в алтернативния рок " , а други "Няма алтернативен рок вече" , а трети " Дюнер ...или Китайско ? " .
За периода 2002 – 2010 –та те се утвърдиха , като онази вечно бунтуваща се и преливаща в различни гами на сивито субстанция , която лудия професор-революционер е получил смесвайки нещичко от Rage Against the Machine , Slipknot & Alice In chains, с надеждата, че може би ще създаде Неутронния Молотов.
Агресивни , тежки и в същия момент мелодични – музика сътворена с хладен разум и свистящ гняв . Опозиция на всичко. /Или поне на всичко, което се подчинява на онзи общия закон...който е постановил , че всички трябва да са едни и същи и непременно да вървят натам накъдето сочи стрелката . /
Убедени в абсурдната идеята, че тези като тях са бъдещето на човечеството - "Мъртвата генерация от бунтовници"
Те нямат любовни песни , защото любовта е вече само песен . Не пеят за щастие и разбирателство защото не са нито щастливи , нито разбрани . Пеят за онези, чийто живот е като запелна цигара върху надгробен камък.
Общо взето са едно от парчетата креативен негативизъм във съвременната протъркана от банкноти и гланц музикална мозайка ....една от групите с които си пускаш за да не се чувстваш самотен, когато малко преди да заспиш си припомниш, че утре пак ще се събудиш в кофата с лайна , която хомо сапиенс е нарекъл Град , и пак ще трябва да тъпчеш в помия или просто, че всичко, което правиш е всичко, което си правил.
И наистина за 8 години активно творчество те се доближиха, дори почти докоснаха онези легенди, за които все си казваме, че са толкова велики именно защото не всеки може да ги чуе ...да го разбере. Нали се сещате, онези които само факта, че разпознаваш те прави по-специален ....сред някои хора.
Трябва обаче да призная, че Stone Sour за разлика от много други банди като тях , действаха и на двата фронта . С клипове и на живо . С реклама и сред тълпата. Истаната е че те са, всякаш, с единия крак на голямата сцена...а с другия - твърдо ъндърграунд . Може и да нямат много фенове , но имат истински фенове ... може и да не съберат 100 000 души, но ако ги пуснеш да свирят пред сто хиляди души , няма да има разочаровани. Всички го знаят ...Те ще се справят където и да е .
Знаете ли , защо си губих времето да напиша цялото това уводно-боклукчаво-обстоятелствено / това е една дума ! Аз я измислих ! и ще я патентовам . След като си купя цигари / пояснение ? То не е за вас . Дори ако можете не го четете. Написах го защото след резултатът от това четеригодишно очакване вече почти цяла седмица се опитвам да се убедя , че Stone Sour са ми една от любимите групи , и че това, което вече над десет пъти слушам не може да промени този факт. Че има много неща заради, които ги ценя . И ...... БОЖЕ, КАКВО Е ТОВА КОЕТО ИЗКАРАХА ?! ....
Ок да обобщим ?
Stone Sour създават впечатление за група, която общественото мнение не обвързва с абсолютно нищо и точно това е което повечето и фенове харесваме в нея .
Първият, едноименен, албум си беше чиста проба емоция . С песни като Get inside , Cold Reader , Blue Study, Take a Number , любимата ми от аблума Idle Hands, хитът Bother и разбира се финалът – Omega . Албумъ беше като шифрирано посление – повечето хора, дори не го забелязаха , но тези които чуха – разбраха . Те бяха посветени . И знаеха , че ще чакат следващият албум ....2006 Stone Sour - come what(ever) may – 30-30/150, come what(ever) may , Hell & Consequences, Sillyworld, Made Of Scars, Through Glass, Cardiff, Zzyxz Rd – Ебати албума .
Не случайно когато дойдоха в България на Сонисфер, доста хора незнаеха песните от първия албум , но всички бяха чували за come what(ever) may. Не случайно сред тъпаците, които си мислеха , че щом има Кори Тейлър значи ще слушаме Слипнот имаше и хора , които бяха дошли едва ли не само заради Stone Sour... И които сигурен съм останаха много доволни ...макар и само за час.
И сега след 4 години ... септември 2010 най-накрая излезе и третият им студиен албум . Един от албумите, който най-много очаквах ...
Новите песни, които представиха на СоникСфер и които се появиха във виртуалното пространство , бяха жестоки . Но бях сигурен , че те са само частичка от това, което ще получим от тях . От това, за което ще говорим с месеци ....или не месеци ! Години ....следващите 4 години !
Бях сигурен, че ще си заслужава до последният дъх ...Това са Stone Sour.
Ще направя съвсем кратък и съвсем личен коментар на всяка от песните от Audio Secrecy / limited edition / , защото едва ли съм способен да направя повече .
1.Audio Secrecy - Жестоко начало . Мрачно . Романтично . Нещо , което те кара да си кажеш "О! ДА! " Защото си чакал 4 шибани години за този албум .
2. Mission Statement - О ! ДА ! О! ДА ! О ! ДА! ДА! ДА! ДА! ДА!
3. Digital (Did You Tell) - Страхотно парче. Дълбоко . Агресивно . Бунтарско . Тежко и същевременно мелодично . Разбира се не може да се сравнява с Mission Statement.
4. Say You'll Haunt Me - Окейййй.... балада ... Това е интересно . Малко любовна , никак не в техен стил. Но е хубава. Много е хубава даже . Има и видео ако не сте го гледали и той е страхотнo ! http://www.youtube.com/watch?v=eEn-nTkbEM0
05 Dying -
06 Let's Be Honest - Пълнеж ...Още с тази песен нещата се разсмърдяват ....предната , последвана от тази и вече се прокрадва лошото предчувствие за понататък;
07 Unfinished - Това ми се струва, че е първият опит да се замажат очите на феновете на предните два албума ...
08 Hesitate - Кво по дяволите е тва ?! Кви са тия смотанящини ! Кво искат да си свалят възрастовата граница на феновете по 14 години ли ?! Кви са тия пикливи , лигави историии ....колко такива ще трябва да изтърпя .
09 Nylon 6-6 - Страйк втори.
10 Miracles - Ето това бих отговорил, ще се получи , ако някой ми кажеше , че Stone Sour ще правят любовни балади . Песента е много хубава .
11 Pieces -
12 The Bitter End - Една от първите песни, които излязоха преди албума ....И , че сега си давам сметка , че дори за момент не си помислих , че това ще е буквално една от най-хубавите песни в албума .
13 Imperfect - Айде стига ве ! What the fuck !
14 Threadbare - Пълнеж
15 Hate Not Gone - Страйк три !
16 Anna - АНА ?! АНА! Писах им писмо да си сменят името на Teenage Drama поне , да не се получават недоразумения за в бъдеще.
17 Home Again - Хубава песен ...Ееее нямаше нужда . Точно си направихте бретона и си боядисахте ноктите с черен лак . О Боже , тя дори не е влязла в официалният релийз ..... Ебати излагацията
Нещо повече. Ако искате нареждайте ме , но бих сравнил чувството от този албум с първият път, когато момиче започне да те разиграва и – не можеш да повярваш в какъв лигльо започваш да се превръщаш, приятелите ти не могат да повярват, никой не иска да повярва. Единственото, което ти остава е да започнеш да се самозалъгваш с оправдания. Или да се напиеш и да откриеш друго чувство - какво е да лъхаш на повръщано сутринта .
Ако беше излязъл 1 година след Come what(ever) may , Audio Secrecy можеше да мине за едно прилично оправдание . Но да чакам 4 години за това ....
Може би ако го слушам повече ще го оценя ....Може би ако мине малко време и го оставя да отлежи в съзнанието ми ще го оценя ...
Може би просто и аз се самозалъгвам след като бях толкова предубеден, че това ще е поредният зверски албум на Stone Sour . Слушал съм го над 10 пъти досега ....Истината, е че дори изпитвам затруднения докато стигна до краят му ....
Засега мнението ми е ........ тромав , преливащ от пълнеж , лишен от всякакво разнообразие , на моменти направо лигав ....
Албума е кутия с бонбони "Асорти" за пубертетски рожден ден !
Това е най-слабият албум на Stone Sour засега. Толкова съм разочарован .
Бог ми е свидетел опитах да го харесам ...да намеря нещо ... но просто не мога .
П.П. Честно казано , очаквах един от тазгодишните албуми да е провал , но мислех , че това ще е по-скоро Nightmare на A7X ...На тях им се събра доста и наистина предвиждах един посредствен албум , но разбира се като всеки фен бях готов ги оправдая напълно . Рев почина в период, доста далечен от финалния, и имайки предвид , че те са нещо като най-добри приятели от деца, човек наистина не може да очаква , че това не би повлияло на работата им, в отрицателният смисъл на думата .
И признавам си съм напълно изненадан . Avenged Sevenfold издодаха един прекрасен албум , а голямото разочарование, дойде там от където най малко го очаквах. Уви ... Бон шанс , Инспекторе .

Blessed by the fire
Не съм писал във форума от година.... но Стоун Соур ще са на Васил Левски през ЮНИ!
Най-накрая, след Корн и Бизкит, тех и Рамщайн ми се гледаха! Ще бъде уникално!