Straight Edge

Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор

Има ли Straight Edge общесвто в България?
Да!
37%
 37%  [ 6 ]
Не!
62%
 62%  [ 10 ]
Общо гласове : 16

Автор
Съобщение
HateCops
Мнооо тъпо копеленце

HateCops е офлайн 
МнениеПуснато: Сря Авг 27, 2008 20:58    Заглавие: Straight Edge
Отговорете с цитат

Според Вас има ли Straight Edge обществото почва в България?
И до колко е възможно това общество да се задържи колкото се може повече имайки предвид селенията и олигофренията която ни залива със всяка изминала минута?
That you HATE every moment

I fucked your mom
Blessed by the fire

I fucked your mom е офлайн 
МнениеПуснато: Сря Авг 27, 2008 21:28    Заглавие:
Отговорете с цитат

Nation
Bunny reaper

Nation е офлайн 
МнениеПуснато: Сря Авг 27, 2008 23:35    Заглавие:
Отговорете с цитат

Като общество да,но до колко е развита цялостната идея е ддруг въпрос. Прекалено малко според мен.

HateCops
Мнооо тъпо копеленце

HateCops е офлайн 
МнениеПуснато: Чет Авг 28, 2008 03:26    Заглавие:
Отговорете с цитат

Наистина има какво още да се желае. Може би затова и аз не сам Straight Edge. Но го подрепям като движение и разбирания.

Another Reality
Blessed by the fire

Another Reality е офлайн 
МнениеПуснато: Чет Авг 28, 2008 17:08    Заглавие:
Отговорете с цитат

Няма,или поне не съм чувал да има такова...знам,че един от бившите китаристи на Last Hope(ако не се лъжа) е бил яко такъв и си е имал подобна компания,но не ми се вярва да има...
А колко биха се задържали...аз предполагам,че "народа" ще ги заклейми като секта Хахааа ,но незнам...аз самия не бих се включил...

Adios planet earth,
now die!

NemesiS_sL
A Certain Shade Of GreeN

NemesiS_sL е офлайн 
МнениеПуснато: Чет Авг 28, 2008 22:19    Заглавие: Re: Straight Edge
Отговорете с цитат

HateCops написа:
селенията и олигофренията която ни залива със всяка изминала минута?

с поста си i fucked ur mom показа,че май е към посочените....
аз познавам хора,к не пият,не пушат и не употребяват наркотици
но доколко това има общо със стрейт едж културата и доколко с факта,че не им харесва,не знам
като цяло мисля,че живеем в страна,където повечето (лапета) не могат да си правят кефа,ако не се напият/напушат/надрусат.забелязала съм тенденцията,че си по-голЕм гъзар,ако още от малък се напиваш като прасе.....и после да се хвалиш с това....

HateCops
Мнооо тъпо копеленце

HateCops е офлайн 
МнениеПуснато: Пет Авг 29, 2008 13:00    Заглавие:
Отговорете с цитат

Напълно съгласен, но мисля че повечето сме се напивали като свине особенно по концерти. И не е никак за хвалене, това че си се напил или надрусал и после си се сбил(това не те прави по- велик от който и да било друг). Но изглежа не можем без това, понеже и аз все още не съм отказал алкохола и цигарите.

NemesiS_sL
A Certain Shade Of GreeN

NemesiS_sL е офлайн 
МнениеПуснато: Пет Авг 29, 2008 14:24    Заглавие:
Отговорете с цитат

аз пък точно на концерти никога не бих се напила! отивам на концерт само,ако дадена група наистина ми харесва.мразя пияните хора по концерти....
иначе ако е фест и ако е повече ден пийвам по някоя и друга бира =)
но пияните хора не са приятна гледка,изпълненията им също.които иска да се напива и да се излага пред хората-ами избора си е негов Усмивка

Another Reality
Blessed by the fire

Another Reality е офлайн 
МнениеПуснато: Пет Авг 29, 2008 15:41    Заглавие:
Отговорете с цитат

Аз да се похваля,че преди и след eXodus си бях трезвен Усмивка
Наистина е гадно на концертите да се напива човек...така сгреших само на Megadeth(2005) и после умрях от яд...киснах само в погото и не успях да се наслушам както си трябва...и преди Onslaught за малко да се напия,но се спрях навреме Усмивка
А на вегетарианството как гледате,че аз хич не го уважавам...веднъж спазвах 40дневните пости(не за джийзъс крайст,а ей така да видя дали ще издържа) и направо бях узверял много...а вие какво мислите за неяденето на месо,кашкавали и тн!? Усмивка

Adios planet earth,
now die!

HateCops
Мнооо тъпо копеленце

HateCops е офлайн 
МнениеПуснато: Пет Авг 29, 2008 16:08    Заглавие:
Отговорете с цитат

Another Reality написа:
Аз да се похваля,че преди и след eXodus си бях трезвен Усмивка
Наистина е гадно на концертите да се напива човек...така сгреших само на Megadeth(2005) и после умрях от яд...киснах само в погото и не успях да се наслушам както си трябва...и преди Onslaught за малко да се напия,но се спрях навреме Усмивка
А на вегетарианството как гледате,че аз хич не го уважавам...веднъж спазвах 40дневните пости(не за джийзъс крайст,а ей така да видя дали ще издържа) и направо бях узверял много...а вие какво мислите за неяденето на месо,кашкавали и тн!? Усмивка

Тъпча като свиня кашкавали и разни салами. Любимото ми е пържени картофи със сирене и бира. Така че определено не съм за вегетарианскотоУсмивка

Screamager
Not In Any Name

Screamager е офлайн 
МнениеПуснато: Пет Авг 29, 2008 18:27    Заглавие:
Отговорете с цитат

аз лично подкрепям идеята, но мисля, че малко хора я разбират
първо, защото всички го приемат като мода и всеки решава да се ебава с това или да бъде sxe
от което се почва едно парадиране и перчене 'как може да пушиш и пиеш, толкова си зле, аз съм тру'
стрейт еджърите не са въздържатели от секс, а против безразборния секс.
идеята е poison free youth, а не a total abstainer youth.
от там нататък, понеже в цялата си идея, sxe е личен избор, сам избираш какво е poison за теб - има и вегетарианци дори (:
главното, от което се 'въздържаш' е алкохол, цигари и наркотици.
адски ми харесва ако някой НАИСТИНА РАЗБИРА КАКВО ИЗБИРА, защото е тотално ново в грешен свят, в които освен останалите му лайна, е срамно да не пиеш, да не пушиш, да четеш книги и като цяло да имаш интереси.
но, разбира се, всеки иска да се кичи с етикети и да сочи с пръст за каквото и да било.

аз не съм sxe, не ми е трудно да се въздържам да не пия, но просто не съм =)
иначе пък много слушам straight edge hardcore, и колкото и да се вижда странно, не е като да пропагандират/проповядват/промиват мозъци (бре, тия сложени едно до друго си изглеждат като синоними ^^) 'бъди sxe' в текстовете си.
и т.н.

if you're smoking here you better be on fire.

Leandeer
Blessed by the fire

Leandeer е офлайн 
МнениеПуснато: Пет Авг 29, 2008 21:51    Заглавие:
Отговорете с цитат

Нещо не мога да си го представя. За мен като цяло Straight edge е сектанска комплексарщина, която се оправдава с по добър живот. Обеден съм, че в България има хора, които да живеят по дадени правила, но то пънк сцена няма, като ли стрейт едж обществото. Също така ексовете са ми много крайни.

Въпрос:
Колко стрейт еджа са нужни да изпият една бирА?

Отговор:
Един, ако никой не го гледа.

П.С. ама ако се разсъждава върху темата, не смятат че тази група хора се ограничават само в въздранието от алкохол,цигари, наркоти и секс (най-крайните)

NemesiS_sL
A Certain Shade Of GreeN

NemesiS_sL е офлайн 
МнениеПуснато: Пет Авг 29, 2008 23:24    Заглавие:
Отговорете с цитат

Another Reality написа:

аз и в темата за вегетарианството си казах,че съм ЗА неядене на месо и против неядене на продукти като мляко,яйца и т.н. против съм избиването на животни за дрехи,накити и използването им за екперименти...

Leandeer написа:
Нещо не мога да си го представя. За мен като цяло Straight edge е сектанска комплексарщина, която се оправдава с по добър живот. Обеден съм, че в България има хора, които да живеят по дадени правила, но то пънк сцена няма, като ли стрейт едж обществото. Също така ексовете са ми много крайни.

Въпрос:

Отговор:

П.С. ама ако се разсъждава върху темата, не смятат че тази група хора се ограничават само в въздранието от алкохол,цигари, наркоти и секс (най-крайните)

защо пък да е 'сектантска комплексарщина'? хората,които избират този начин на живот си имат причина. доколко има хора,които се правят на стрейт едж не знам,но нали уж е по-модерно да пиеш,а е срамно да си в нощен клуб след 12 и да пиеш кола?аз не съм схе,но съм имала моменти,в които не ми се е пиело бира,и съм отнасяла коментари относно това.
мисля,че на много момчета не им е изгодно,ако момичетата не пият..как ще хванат (пияно) гадже иначе хихи ^^

Leandeer, ПС-а ти не го разбрах =)

HateCops
Мнооо тъпо копеленце

HateCops е офлайн 
МнениеПуснато: Съб Авг 30, 2008 13:31    Заглавие:
Отговорете с цитат

Leandeer написа:

Въпрос:

Отговор:

Само не ми стана ясно защо си против културата?
П.С. Аз също не ти разбрах П.С.-а

Leandeer
Blessed by the fire

Leandeer е офлайн 
МнениеПуснато: Съб Авг 30, 2008 14:16    Заглавие:
Отговорете с цитат

С П.С. имам предвид, че културата не се ограничава само с въздържанието, нещо с което най-известна. Не ми харесва, защото като идея са много крайни.

Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор
    Irontrees метъл форум Форуми » Hardcore punk
Страница 1 от 5
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
You can topic ban in this forum

gallery  my profile  shoutbox  rss