| Има ли Straight Edge общесвто в България? | ||||||||||||||
|
||||||||||||||
| Общо гласове : 16 | ||||||||||||||

Няма,или поне не съм чувал да има такова...знам,че един от бившите китаристи на Last Hope(ако не се лъжа) е бил яко такъв и си е имал подобна компания,но не ми се вярва да има...
А колко биха се задържали...аз предполагам,че "народа" ще ги заклейми като секта
,но незнам...аз самия не бих се включил...
Adios planet earth,
now die!
| HateCops написа: |
| селенията и олигофренията която ни залива със всяка изминала минута? |

Напълно съгласен, но мисля че повечето сме се напивали като свине особенно по концерти. И не е никак за хвалене, това че си се напил или надрусал и после си се сбил(това не те прави по- велик от който и да било друг). Но изглежа не можем без това, понеже и аз все още не съм отказал алкохола и цигарите.
That you HATE every moment

аз пък точно на концерти никога не бих се напила! отивам на концерт само,ако дадена група наистина ми харесва.мразя пияните хора по концерти....
иначе ако е фест и ако е повече ден пийвам по някоя и друга бира =)
но пияните хора не са приятна гледка,изпълненията им също.които иска да се напива и да се излага пред хората-ами избора си е негов 

Аз да се похваля,че преди и след eXodus си бях трезвен
Наистина е гадно на концертите да се напива човек...така сгреших само на Megadeth(2005) и после умрях от яд...киснах само в погото и не успях да се наслушам както си трябва...и преди Onslaught за малко да се напия,но се спрях навреме
А на вегетарианството как гледате,че аз хич не го уважавам...веднъж спазвах 40дневните пости(не за джийзъс крайст,а ей така да видя дали ще издържа) и направо бях узверял много...а вие какво мислите за неяденето на месо,кашкавали и тн!? 
Adios planet earth,
now die!
| Another Reality написа: |
Аз да се похваля,че преди и след eXodus си бях трезвен
Наистина е гадно на концертите да се напива човек...така сгреших само на Megadeth(2005) и после умрях от яд...киснах само в погото и не успях да се наслушам както си трябва...и преди Onslaught за малко да се напия,но се спрях навреме
А на вегетарианството как гледате,че аз хич не го уважавам...веднъж спазвах 40дневните пости(не за джийзъс крайст,а ей така да видя дали ще издържа) и направо бях узверял много...а вие какво мислите за неяденето на месо,кашкавали и тн!? ![]() |

аз лично подкрепям идеята, но мисля, че малко хора я разбират
първо, защото всички го приемат като мода и всеки решава да се ебава с това или да бъде sxe
от което се почва едно парадиране и перчене 'как може да пушиш и пиеш, толкова си зле, аз съм тру'
стрейт еджърите не са въздържатели от секс, а против безразборния секс.
идеята е poison free youth, а не a total abstainer youth.
от там нататък, понеже в цялата си идея, sxe е личен избор, сам избираш какво е poison за теб - има и вегетарианци дори (:
главното, от което се 'въздържаш' е алкохол, цигари и наркотици.
адски ми харесва ако някой НАИСТИНА РАЗБИРА КАКВО ИЗБИРА, защото е тотално ново в грешен свят, в които освен останалите му лайна, е срамно да не пиеш, да не пушиш, да четеш книги и като цяло да имаш интереси.
но, разбира се, всеки иска да се кичи с етикети и да сочи с пръст за каквото и да било.
аз не съм sxe, не ми е трудно да се въздържам да не пия, но просто не съм =)
иначе пък много слушам straight edge hardcore, и колкото и да се вижда странно, не е като да пропагандират/проповядват/промиват мозъци (бре, тия сложени едно до друго си изглеждат като синоними ^^) 'бъди sxe' в текстовете си.
и т.н.
if you're smoking here you better be on fire.
Нещо не мога да си го представя. За мен като цяло Straight edge е сектанска комплексарщина, която се оправдава с по добър живот. Обеден съм, че в България има хора, които да живеят по дадени правила, но то пънк сцена няма, като ли стрейт едж обществото. Също така ексовете са ми много крайни.
Въпрос:
Колко стрейт еджа са нужни да изпият една бирА?
Отговор:
Един, ако никой не го гледа.
П.С. ама ако се разсъждава върху темата, не смятат че тази група хора се ограничават само в въздранието от алкохол,цигари, наркоти и секс (най-крайните)
А на вегетарианството как гледате,че аз хич не го уважавам...веднъж спазвах 40дневните пости(не за джийзъс крайст,а ей така да видя дали ще издържа) и направо бях узверял много...а вие какво мислите за неяденето на месо,кашкавали и тн!? ![]() |
| Leandeer написа: |
| Нещо не мога да си го представя. За мен като цяло Straight edge е сектанска комплексарщина, която се оправдава с по добър живот. Обеден съм, че в България има хора, които да живеят по дадени правила, но то пънк сцена няма, като ли стрейт едж обществото. Също така ексовете са ми много крайни.
Въпрос: Колко стрейт еджа са нужни да изпият една бирА? Отговор: Един, ако никой не го гледа. П.С. ама ако се разсъждава върху темата, не смятат че тази група хора се ограничават само в въздранието от алкохол,цигари, наркоти и секс (най-крайните) |

| Leandeer написа: |
| Нещо не мога да си го представя. За мен като цяло Straight edge е сектанска комплексарщина, която се оправдава с по добър живот. Обеден съм, че в България има хора, които да живеят по дадени правила, но то пънк сцена няма, като ли стрейт едж обществото. Също така ексовете са ми много крайни.
Въпрос: Колко стрейт еджа са нужни да изпият една бирА? Отговор: Един, ако никой не го гледа. П.С. ама ако се разсъждава върху темата, не смятат че тази група хора се ограничават само в въздранието от алкохол,цигари, наркоти и секс (най-крайните) |

С П.С. имам предвид, че културата не се ограничава само с въздържанието, нещо с което най-известна. Не ми харесва, защото като идея са много крайни.

Мнооо тъпо копеленце
Според Вас има ли Straight Edge обществото почва в България?

И до колко е възможно това общество да се задържи колкото се може повече имайки предвид селенията и олигофренията която ни залива със всяка изминала минута?
That you HATE every moment