RAMMSTEIN
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Irontrees.com Форуми » Industrial Metal
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
andrian
The Level

andrian е офлайн 
МнениеПуснато: Чет Юли 06, 2006 14:59    Заглавие: RAMMSTEIN Отговорете с цитат

Биография на Rammstein, изготвена от andrian в irontrees.com !
Какво мислите за любимата банда?

За начало ето една статия:

Групата е създадена от Richard Z. Kruspe - Bernstein. В 1989 година той бяга от Източна Германия през границата между Австрия и Унгария.
През 1993 година се озовава в Западен Берлин и създава група (Orgasm Death Gimmicks). По това време нямал много информация за американската музика. След падането на стената, той се завръща в Шверин, където Till Lindemann работил като кошничар и удрял барабаните в групата First Arsch.

По същото време Richard живеел с Oliver Riedel (от бандата The Inchtabokatables) и Christoph Doom Schneider (от Die Firma). Той разбрал, че музиката която е правил преди това не е за него. Richard си представял нещо механично, с тежки китари. Тримата започнали да работят по нов проект.

Richard скоро разбрал че е трудно да се пише музика и текст по едно и също време. Той накарал Till да се присъедини към тях, защото често го е слушал да пее докато работи. По същото време се състояло състезание за нови банди, което четиримата спечелили с първото демо на Rammstein. Наградата била ограничено време за студийни записи. Paul Landers познавал и четиримата и след като ги чул, се съгласил да се присъедини към тях. Единственото, което им липсвало, били механичния звук и човек за клавирите. Те се опитали да привлекат Christian "Flake" Lorenz, защото свирел в групата Feeling B. Flake не бил запленен от идеята в началото, и не искал да се включи дълго време. Но накрая се съгласил.

Когато групата била сформирана, те всички имали проблеми с отношенията си, което било в основата на дебютния им албум Herzeleid (Сърдечна болка) през 1995. Оттогава, те са достигнали златен и платинен статус за своята музика и са номер 1 в германската музика извън своята родина.

По време на авиошоу провеждано в американската военновъздушна база Рамщайн в Германия на 28 август 1988 година, три италиански изтребителя се разбиват. Около 40 очевидци загинали в първите минути, и още няколко стотин били ранени. В следващите два месеца, черната статистика показвала 69 жертви. Накратко, истинска катастрофа.
Името се споменавало навсякъде по медиите и заседнало в главите на групата. Те сменили името от Ramstein (с едно m) на Rammstein (с две). Това не е истинска дума на немски, но буквално означавало "battering-ram" или на бълг. - Таран.Те го избрали за да провокират публиката, и защото значението му изглежда пасвало на музиката им. Първата им песен - "Rammstein" - е посветена на трагедията. Парчето се превръща в нещо като химн на групата.

Германската група определено е оставила отражението си върху музикалния свят. Никоя друга група не притежава тяхното звучене. Музиката им е уникална смесица от метъл, индъстриал, техно и класически музикални елементи.
Първият албум на групата Herzeleid (само в Европа) прави дебюта си през 1995. В албума са хитовите песни Seemann, Du Riechst so Gut, Heirate Mich, Rammstein. По адрес на албума се изсипват тонове критики. Обвиняват групата в нацизъм.
След появата на Herzeleid излизат няколко сингъла, а през 1997 се появява и вторият албум на Rammstein - Sehnsucht, който се разпространява навсякъде. Поради големия интерес към групата през 1998 Herzeleid се преиздава и се разпространява по целия свят. През 1999 песента Du Hast се отличава с няколко награди, повечето от MTV и групата бива спонсорирана, с което се прочува за първи път в Северна Америка. След това Rammstein издават още сингли. По-късно през 1998 бандата записва най-добрия си концерт Live aus Berlin на видео и DVD.
Периодът 1998-2001 е най-успешният за Rammstein.Sehnsucht постига милионни продажби,а групата обикаля целия свят, за да запознае хората с музиката си.
В историята им следва албумът "Mutter" - с него групата доказва,че израства,музиката е по-зряла.Оттук са хитовите сингли "Links 2 3 4","Sonne",Feuer Frei!"(XXX OST) и "Ich Will"
Следва албумът "Reise, Reise" - един от най-чаканите албуми на 2004г.Тук групата се стреми към разнообразие,няма го механичния бийт на барабаните,станал емблематичен за Rammstein.Албумът не е приет добре от феновете,които го намират за колеблив и неслучайно "Reise, Reise" се води за най-слабият им албум.
Година след "Reise, Reise" излиза "Rosenrot"[2005] - албум,с който Rammstein се реваншират на феновете си.Продукцията е епична,озвучена както винаги с тежки китари и "мрачна" електроника.
Историята на Rammstein продължава.
Lord Of Hatred

des е офлайн 
МнениеПуснато: Чет Юли 06, 2006 18:53    Заглавие: Отговорете с цитат

На мен лично много ми допадат Рамщайн,много помагат и на начинаещите в немския (като мене напраимер)...Музиката им е аматьорска,но пък все отделен от групата е професионалист,но просто самия жанр какра Рамшайн да останат това,което са,а те наистина си ги бива Усмииивка .Надявам се няма да се разсърдиш,ако използвам твоята статия като биография на Рамщайн в сайта
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Skype
crow
мрън

crow е офлайн 
МнениеПуснато: Пон Юли 10, 2006 12:31    Заглавие: Re: RAMMS+EIN Отговорете с цитат

Ами на мен това ми е една от любимите банди Усмивка , макар че нз немски, супер ме кефят Намигване , но все пак знам в повечето им песни за кво се пее Хахааа
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
[Irc-X]
Newbe serial killer

[Irc-X] е офлайн 
Местожителство: Psy
МнениеПуснато: Пон Юли 10, 2006 22:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Череп Трудна тема за отгоров . Рамщайн - така , като за начало да започнем че е немец. Не много употребяван език в нашите покрайнини. Наистина признавам го - но честно казано не разбирам нищо от песните му. Не че ми трябва да ги разбирам нали просто тряа да се кефиме на такива гадове - ето аз го правя . OMFG Rammstein rlz !!! Череп
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
crow
мрън

crow е офлайн 
МнениеПуснато: Пон Юли 10, 2006 23:16    Заглавие: Отговорете с цитат

[Irc-X] написа:
Череп Трудна тема за отгоров . Рамщайн - така , като за начало да започнем че е немец. Не много употребяван език в нашите покрайнини. Наистина признавам го - но честно казано не разбирам нищо от песните му. Не че ми трябва да ги разбирам нали просто тряа да се кефиме на такива гадове - ето аз го правя . OMFG Rammstein rlz !!! Череп

Шокиран съм! Шокиран съм! Шокиран съм!
Върнете се в началото
[Irc-X]
Newbe serial killer

[Irc-X] е офлайн 
Местожителство: Psy
МнениеПуснато: Вто Юли 11, 2006 08:12    Заглавие: Отговорете с цитат

crow написа:
[Irc-X] написа:

Шокиран съм! Шокиран съм! Шокиран съм!

Offtopic:
Кво ми се чудиш толкоз;)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
crow
мрън

crow е офлайн 
МнениеПуснато: Вто Юли 11, 2006 10:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Кво няма ти се чудя, няколко човека преди теб казаха банда или група, а ти се изтърси, че Ramms+ein бил немец!!! Говориш така сякаш групата се състои от един човек, остава и да не се шокирам като видях кво си написал Шокиран съм!
Върнете се в началото
maggot
KoЯner

maggot е офлайн 
МнениеПуснато: Вто Юли 11, 2006 23:59    Заглавие: Отговорете с цитат

любимата ми немска група, любимата ми индъстриъл група и любимата ми немска индъстриъл група Хахааа Намигване
Върнете се в началото
saddikk
Newbe serial killer

saddikk е офлайн 
МнениеПуснато: Сря Юли 12, 2006 02:32    Заглавие: Отговорете с цитат

и мене си ме кефят, но бих препоръчал на почитателите им да чуят и "Oomph!" Rammstein са си по-велики, но все пак, ако някой го кефи индърстриъл-а... Също и Laibach, всъщност наскоро разбрах, че те са основоположници на стила.
Върнете се в началото
poison_girl
Devil's Plaything

poison_girl е офлайн 
МнениеПуснато: Сря Юли 12, 2006 12:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Rammstein са си Rammstein!Клиповете им са супер изродски...Последния Mann Gegen Mann направо ме шокира Метъъл ! Не че не може да се очаква от тях...
Палазов
Orthodox Caveman

Палазов е офлайн 
МнениеПуснато: Сря Юли 12, 2006 22:23    Заглавие: Отговорете с цитат

При положение, че не харесвам ни най-малко индъстриъл, и въпреки това харесвам Рамщайн, значи наистина са добри.
"Mutter" е албумът. "Rosenrot" също ми харесва горе-долу, но по-голямо впечатление в него ми направи оформлението на диска - страхотно е.

КАЗАХ!
Върнете се в началото
Chains of Misery
mistress

Chains of Misery е офлайн 
МнениеПуснато: Пет Авг 04, 2006 19:39    Заглавие: Отговорете с цитат

' Ich bin der Reiter. Du bist das Ross... ' *подпява си*

Рамщайн са една от малкото немски групи, които харесвам.
Понаслушвам ги от време-на време, приятни са, но не бих казала, че прекалявам със слушането на Индъстриъл като цяло.
Любимата ми песен е.. Rein Raus Лалал
От всички членове на групата най-харесвам Рихард [казано по Дойч ; )].
Всичко хубаво, но годините в близкото минало, сякаш малко се изложиха, лично мнение. ; )

... The wounds are too deep, I need to keep the scars
to prove there was a time when I loved something more than life.

Последната промяна е направена от Chains of Misery на Съб Авг 05, 2006 15:40; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя Yahoo Messenger
Screamager
Not In Any Name

Screamager е офлайн 
МнениеПуснато: Пет Авг 04, 2006 22:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Ооо, първите им неща обаче са толкова тъпи ..
Никога няма да забравя абсурда от първия път като гледах клипа на песента 'Rammstein' и просто - ОМФГ >)
С тия разперени ръце и само раааааам-щАААйн >)
Иначе е положително да видиш как с времето стават все по-добри, откъм текстове и откъм музика.
Понякога много зациклям на тях, но в повечето случаи са ми скучни.
Музиката им не намирам за кой знае какво, въпреки че ми харесва.
Новия албум обаче адски ме грабна. И Sehnsucht си обичам <3
Въпреки че и Mutter е готин :)

andrian
The Level

andrian е офлайн 
МнениеПуснато: Сря Сеп 06, 2006 19:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Китаристът на Рамщайн - Рихард Круспе основа собствен страничен проект "Emigrate".Освен,че свири на китари,той изпълнява и ролята нa вокал,в групата участва и барабанистът на Clawfinger,а басист е Arnaud Giroux.Тук може да прослушате една от първите песни "Wake Up"
http://www.pilgrim-management.de/Emigrate/
Ако се регистрирате ще можете да изтеглите цялата песен.
Първото ми впечателение е,че няма нищо общо с Rammstein,освен тежките китари,стилът е по-скоро nu metal.
Bunny reaper

Kuln е офлайн 
МнениеПуснато: Пет Сеп 08, 2006 00:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Метъл прослушах с Rammstein, Metallica и Nirvana...rammstein и до днес са се наслоили в сърцето ми, обожавам си ги, не ми пука, че са станали 'комерсиални'. Новите албуми, верно, не са с мощта на старите, но какво друго може да се очаква, така е при всички групи...и мога да твърдя, че за разлика от другите, те пак могат да пддържат някакво ниво. Отслабнаха мамка му, аз още ги помня със старите албуми. ВЕЛИКИ СА!
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Irontrees.com Форуми » Industrial Metal Часовете са според зоната GMT за България
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Страница 1 от 6

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
You can topic ban in this forum

Tyxo.bg counter